Το Bitcoin υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο τιμών από τότε που οι ΗΠΑ ενέκριναν διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια σε spot bitcoin την περασμένη εβδομάδα.

«Τώρα που η διαφημιστική εκστρατεία των ETF έχει εξασθενίσει λίγο, θα ήταν λογικό η προσοχή των traders να επικεντρωθεί αλλού», δήλωσε ο Bartosz Lipiński, διευθύνων σύμβουλος της Cube.Exchange, μιας πλατφόρμας συναλλαγών.

«Η τρέχουσα τοποθέτηση των δικαιωμάτων προαίρεσης υποδηλώνει στήριξη γύρω από τα 40.000 δολάρια, που είναι ένα σημαντικό ψυχολογικό σημείο αναφοράς».

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα υποχώρησε έως και 3% στα 41.341 δολάρια και έχει υποχωρήσει σχεδόν 10% μετά την υπογραφή της 10ης Ιανουαρίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Το Bitcoin σημείωσε ράλι σχεδόν 160% πέρυσι εν μέσω αισιοδοξίας ότι τα κεφάλαια θα διευρύνουν τη ζήτηση.

Το Bitcoin πέφτει στο χαμηλότερο επίπεδο από την έγκριση των ETFs-1

Αυτό έχει κάνει τους traders να παρακολουθούν στενά τις εισροές στα ETFs. Το αμοιβαίο κεφάλαιο της BlackRock Inc. έχει ήδη ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε εισροές επενδυτών, καθιστώντας το το πρώτο στην κατηγορία που ξεπέρασε το ορόσημο από την έναρξη διαπραγμάτευσης τους την περασμένη Πέμπτη.

Οι επενδυτές κατέθεσαν 371 εκατομμύρια δολάρια στο αμοιβαίο κεφάλαιο της BlackRock την Τετάρτη, ωθώντας το IBIT να ξεπεράσει το ορόσημο, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Η Fidelity Investments βρίσκεται πολύ κοντά. Το FBTC Bitcoin ETF της εταιρείας είδε χθες εισροές 358 εκατομμυρίων δολαρίων -το υψηλότερο σύνολο μιας ημέρας από τότε που ξεκίνησε πριν από μια εβδομάδα.

Συνολικά, περίπου 880 εκατομμύρια δολάρια έχουν εισρεύσει στο αμοιβαίο κεφάλαιο της Fidelity.

Το Bitcoin που ξέρατε, πέθανε

Η BlackRock και η Fidelity έχουν οδηγήσει την πρώιμη ενοποίηση στο νέο περιουσιακό στοιχείο, με τις δύο εταιρείες να λαμβάνουν το 68% όλων των εισροών στα εννέα νέα ETFs της αγοράς, συνολικού ύψους σχεδόν 2 δισ. δολαρίων

Σημαντικό μέρος των εισροών προέρχεται από επενδυτές που εγκαταλείπουν το αμοιβαίο κεφάλαιο GBTC της Grayscale Investment, σύμφωνα με την Bloomberg Intelligence. Το Bitcoin Trust της Grayscale, το οποίο δημιουργήθηκε το 2013, είχε πάνω από 28 δισεκατομμύρια δολάρια σε υπό διαχείριση στοιχεία ενεργητικού όταν μετατράπηκε σε ETF, αλλά έχει δει περίπου 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε εκροές από την έναρξη της διαπραγμάτευσης.

Το Bitcoin ETF της Grayscale έχει ένα υψηλό για τον τομέα διαχειριστικό κόστος 1,5%. Τα τέλη διαχείρισης της BlackRock και της Fidelity είναι ένα κλάσμα του κόστους του GBTC, αλλά δεν έχουν τα χαμηλότερα τέλη στην ομάδα των νέων ETFs Bitcoin -αυτός ο τίτλος πηγαίνει στην Franklin Templeton με το τέλος διαχείρισης 0,19%. Παρά τη χαμηλή αμοιβή της στον κλάδο, η Franklin έχει λάβει λιγότερο από το 2% των εισροών στην ευρύτερη ομάδα Bitcoin ETF.

Διαβάστε ακόμη: