Το ράλι του Bitcoin συνεχίστηκε τη Δευτέρα καθώς το νόμισμα εκτινάχθηκε ξανά πάνω από τα 31.000 δολάρια για δεύτερη φορά την περασμένη εβδομάδα. Το μεγαλύτερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο ανά κεφαλαιοποίηση αγοράς διαπραγματευόταν μέχρι και τα 31.052 $, σύμφωνα με το CoinGecko.

Αυτό είναι ένα άλμα 1,8% 24 ώρες.

Το περιουσιακό στοιχείο αυξήθηκε επίσης πάνω από 2% τις τελευταίες επτά ημέρες, με άνοδο 17% τις τελευταίες 14 ημέρες.

Το Bitcoin ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 31.000 δολάρια —για πρώτη φορά σε περισσότερο από ένα χρόνο— πριν από δύο εβδομάδες, εν μέρει χάρη στο ανανεωμένο θεσμικό ενδιαφέρον των επενδυτών.

Μια εφαρμογή υψηλού προφίλ Bitcoin spot διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETF) από την BlackRock και η έναρξη μιας νέας ανταλλαγής κρυπτογράφησης που ονομάζεται EDX Markets ήταν μεταξύ των ενεργειών, σύμφωνα με ειδικούς.

Το Bitcoin έπεσε κάτω από αυτό το όριο τις τελευταίες ημέρες και διατηρήθηκε σταθερά πάνω από τα $30.000 ανά κέρμα εκτός από μια σύντομη πτώση την Παρασκευή. Αλλά η τιμή είναι τώρα άνετα πάνω από 31.000 $ και πάλι.

Οι θεσμικοί επενδυτές συνεχίζουν να συνδέουν χρήματα σε προϊόντα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων

Η επενδυτική εταιρεία CoinShares δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι θεσμικοί επενδυτές συνεχίζουν να συνδέουν χρήματα σε προϊόντα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, με εισροές αξίας 125 εκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη εβδομάδα. Και τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα επικεντρώνονται στο Bitcoin.

Τα δεδομένα από το Cointelegraph Markets Pro και το TradingView καταδεινύουν ότι η ισοτιμία του Bitcoin με το αμερικανικό δολάριο κυμαίνεται σε στενό εύρος μετά το εβδομαδιαίο κλείσιμο.

Η απόδοση της τιμής του Bitcoin παρέμεινε σταθερά πλάγια για την εβδομάδα, και με μέτριες προσπάθειες για “επίθεση” στο όριο των 31.000 $. Οι πιο αισιόδοξοι συμμετέχοντες στην αγορά ήλπιζαν ότι τα κοντινά επίπεδα αντίστασης – και όχι μόνο για το Bitcoin – θα έπεφταν σύντομα.

Διαβάστε περισσότερα