Η Santander, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας, ανακοίνωσε πρόσφατα την έναρξη μιας σειράς Digital Assets 101 για πελάτες και υποψήφιους επενδυτές.

Οι υποστηρικτές του Bitcoin εντυπωσιάστηκαν με το γράψιμο της τράπεζας, στηριζόμενοι στην εισαγωγή του Santander στο Lightning Network του bitcoin ως παράδειγμα.

Το Lighting Network είναι ένα δίκτυο χτισμένο πάνω από το δίκτυο Bitcoin που διευκολύνει τις άμεσες και φθηνές πληρωμές bitcoin.

Η έκθεση της Santander εκτιμά ότι το δίκτυο Lightning μπορεί να διευκολύνει πάνω από ένα εκατομμύριο συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο, σε σύγκριση με 20.000 ανά δευτερόλεπτο για τα παραδοσιακά δίκτυα πληρωμών με κάρτα όπως το VISA.

Το Lightning Network είναι μια πολλά υποσχόμενη τεχνολογία που θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση ορισμένων από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Bitcoin, όπως η επεκτασιμότητα και η αποτελεσματικότητα.

Έχει τη δυνατότητα να κάνει το bitcoin πιο προσιτό σε ένα ευρύτερο φάσμα χρηστών και να κάνει το bitcoin πιο κατάλληλο για χρήση σε μικροπληρωμές.

Καθώς το Lightning Network συνεχίζει να αναπτύσσεται, είναι πιθανό να γίνει ένας πιο ευρέως χρησιμοποιούμενος και αποδεκτός τρόπος για την πραγματοποίηση πληρωμών.

Διαβάστε περισσότερα