Σε υψηλά δύο μηνών ενισχύθηκε το Bitcoin αυτή την εβδομάδα, καθώς μια σειρά από αιτήσεις για ένα διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο που παρακολουθεί το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο προκάλεσε αισιοδοξία σχετικά με το αυξημένο θεσμικό ενδιαφέρον για το token.

Το κρυπτονόμισμα σημείωσε άνοδο έως και 14,4% τις τελευταίες τρεις ημέρες, φθάνοντας για λίγο σε υψηλό άνω των δύο μηνών πριν σταθεροποιηθεί στα 30.300 δολάρια. Το Ethereum αυξήθηκε σχεδόν 6% την Πέμπτη, φτάνοντας σε υψηλό σχεδόν δύο μηνών.

Το ράλι έρχεται εν μέσω ανανεωμένου ενδιαφέροντος για το token μετά την αίτηση της BlackRock, του μεγαλύτερου διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, για ένα ETF που θα παρακολουθεί άμεσα το Bitcoin. Στη συνέχεια, ένα πλήθος άλλων θεσμικών επενδυτών υπέβαλαν επίσης αίτηση για Bitcoin ETF, συμπεριλαμβανομένων των WisdomTree, Valkyrie και Citadel.

Η Coinbase πρόκειται να ενεργήσει ως θεματοφύλακας για το ETF της Blackrock. Οι αυξημένες θεσμικές αγορές ήταν ένας από τους μεγαλύτερους καταλύτες του ράλι κρυπτογράφησης του 2021, το οποίο είχε ωθήσει το Bitcoin σε υψηλά ρεκόρ. Αλλά μια σειρά από υψηλού προφίλ πτωχεύσεις, η αύξηση των επιτοκίων και η ρυθμιστική πίεση είδαν το μεγαλύτερο μέρος των θεσμικών κεφαλαίων να αποσύρεται μέχρι το 2022.

Οι καταθέσεις ETF έδωσαν κάποιες ελπίδες για την αναζωπύρωση του θεσμικού ενδιαφέροντος στα crypto, καθώς παλεύουν με τη ρυθμιστική καταστολή των ΗΠΑ κατά των μεγαλύτερων παικτών της. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ξεκίνησε αγωγές κατά των μεγάλων ανταλλακτηρίων Binance και Coinbase, ενώ παράλληλα διατυπώνει κατηγορίες για απάτη και συναλλαγές πλύσης κατά της Binance και του ιδρυτή της Changpeng Zhao.

Οι αγωγές είχαν προκαλέσει απότομες απώλειες στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, παρασύροντας το Bitcoin σε χαμηλά τριών μηνών νωρίτερα τον Ιούνιο. Προκάλεσαν επίσης ένα πλήθος αποσύρσεων από κεντρικά ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης στις ΗΠΑ, αφού η Binance προειδοποίησε ότι επρόκειτο να χάσει την υποστήριξη από τους παραδοσιακούς τραπεζικούς εταίρους.

Παρά τα πρόσφατα κέρδη, το Bitcoin παρέμεινε αρκετά κάτω από τα υψηλά ρεκόρ κοντά στα 70.000 δολάρια που σημειώθηκαν στα τέλη του 2021. Οι όγκοι συναλλαγών έχουν επίσης υποχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς το κλίμα κλονίστηκε από τις αγωγές της SEC.

Διαβάστε περισσότερα