Η άνοδος του Bitcoin (BTC) έχει σταματήσει σε ένα επίπεδο τιμών που αποδείχτηκε εξαιρετικά δύσκολο πέρυσι.

Το κορυφαίο κρυπτονόμισμα ενισχύθηκε στην αρχή του έτους και έκτοτε έχει κερδίσει σχεδόν 50%, ξεπερνώντας τα σημαντικά παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία κινδύνου.

η ανοδική δυναμική έχει σταματήσει από τις 16 Φεβρουαρίου

Ωστόσο, η ανοδική δυναμική έχει σταματήσει από τις 16 Φεβρουαρίου, με το κρυπτονόμισμα να αποτυγχάνει πολλές φορές να εξασφαλίσει μια θέση πάνω από το όριο των 25.000 $.

Το εν λόγω επίπεδο πρόσφερε σκληρή αντίσταση τον Αύγουστο του περασμένου έτους, μετά τον οποίο το κρυπτονόμισμα επανήλθε σε χαμηλά περίπου 18.000 $.

Σύμφωνα με τον Laurent Kssis σύμβουλο διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων στην CEC Capital, ένα “ξεθώριασμα” άνω των 25.000 $ εξαρτάται από την απόδοση των εταιρειών τεχνολογίας. “Οι εταιρείες τεχνολογίας απέδωσαν τρομερές πέρυσι και όλα εξαρτάται από το πόσο καλά ανακάμπτουν το πρώτο τρίμηνο. Γι’ αυτό το Bitcoin δεν ενισχύεται περαιτέρω“, δήλωσε ο αναλυτής στο CoinDesk.

Οι μετοχές τεχνολογίας θα ανακοινώσουν τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου μετά τον Μάρτιο.

Το Bitcoin τείνει να συγχρονίζεται με τον βαρύ τεχνολογικό δείκτη Nasdaq της Wall Street. Πρόσφατα, ο συντελεστής συσχέτισης 90 ημερών μεταξύ των δύο ενισχύθηκε στο 0,75.

Ο Nasdaq υποχώρησε κατά 2,4% την περασμένη εβδομάδα, διακόπτοντας ένα σερί κερδών τεσσάρων εβδομάδων που προσέφερε θετικά στοιχεία σε περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου όπως το bitcoin.

Τα δεδομένα από την πλατφόρμα γραφημάτων TradingView δείχνουν, η κυριαρχία του tether ή το μερίδιο του stablecoin στη συνολική αποτίμηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων, έχει σταθεροποιηθεί γύρω στο 6,5% από τα τέλη Ιανουαρίου, ένδειξη των εμπόρων που εναλλάσσουν χρήματα στο stablecoin, όπως είπε ο Kssis.

Η κυριαρχία του USDT μειώθηκε από σχεδόν 9% σε 6,5% τον Ιανουάριο καθώς το bitcoin αυξήθηκε.

Σύμφωνα με τον πάροχο κρυπτογραφικών δεδομένων Kaiko με έδρα το Παρίσι, οι αυξημένοι ρυθμιστικοί κίνδυνοι έχουν επηρεάσει το κλίμα στην αγορά και «η αστάθεια είναι απίθανο να εξαφανιστεί».

Την περασμένη εβδομάδα, οι ρυθμιστικοί φορείς των ΗΠΑ κάλεσαν ειδικά τους Paxos για το προϊόν BUSD και όχι για το Pax Dollar, υπονοώντας μια έμμεση δράση κατά της Binance, του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο βάσει όγκου συναλλαγών. Σημειώνεται ότι το BUSD είναι ένα σταθερό νόμισμα με την επωνυμία της Binance και το οποίο εκδίδεται από την Paxos.

Διαβάστε περισσότερα