Οι «Ηρακλείδες» της εσωκομματικής …αυθεντικότητας στον ΣΥΡΙΖΑ δεν συγχωρούν παρεκκλίσεις.

Πολύ περισσότερο, αν αυτές δεν συμφωνούν απόλυτα από τους προστατευόμενους τους πολιτικούς , του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με αφορμή κάποιες δηλώσεις του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται ότι δεν …άρεσαν σε ορισμένα από τα γνωστά και ακραία ( Πολάκης κλπ, κλπ )σε χαρακτηρισμούς κατά των πάντων , στελέχη του κόμματος .

Έτσι εξαπέλυσαν άγρια επίθεση κατά του γνωστού για την μετριοπάθεια του πολιτικού . Ούτε λίγο – ούτε πολύ , ο Ανδρέας Ξανθός κατηγορείται ως …εχθρός του λαού , αφού όπως συνάγεται από σχετικό δημοσίευμα δεν «εκφράζει» την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ . Μάλιστα κατηγορείται ότι δεν είναι η «πρώτη φορά που επιλέγει να διατυπώσει τις δικές του θέσεις» .

Ειδικότερα σε γνωστή για την οπαδική αντιμετώπιση της πολιτικής ιστοσελίδα και με τον τίτλο « Θέλει ο κ. Ξανθός αύξηση της τιμής των φαρμάκων;» , αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής :

«Προβληματισμό στον ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει η δήλωση του Ανδρέα Ξανθού στο Kontra το βράδυ της Τρίτης, μέσω της οποίας απέδωσε την έλλειψη φαρμάκων εν μέρει στις χαμηλές τιμές τους και μάλιστα, λέγοντας αυτές πως είχαν προκύψει από την εμμονή της τρόικας να κάνει συνεχείς ανατιμήσεις.

Η διατύπωση αυτή έχει πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις γιατί πιθανότατα δεν εκφράζει την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς έρχεται σε αντίθεση με δηλώσεις άλλων στελεχών. Άλλωστε, δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο Ανδρέας Ξανθός επιλέγει να διατυπώσει τις δικές του θέσεις…

Συγκεκριμένα, ερωτήματα προκάλεσε η διατύπωση που επέλεξε όταν εκλήθη να σχολιάσει την ενδεχόμενη αύξηση στην τιμή των φαρμάκων.

Συγκεκριμένα, έπειτα από ερώτηση της Νατάσας Γιάμαλη, είπε επί λέξει για ενδεχόμενη αύξηση τιμών στα φάρμακα: «Αυτό δεν το είπε η κυρία Γκάγκα. Είναι στο πλαίσιο των αποφάσεων των δέκα προτάσεων και δέκα κατευθύνσεων που αποφασίστηκαν στην σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Είναι απολύτως προφανές ότι κινείται σε μία τέτοια γραμμή η κυβέρνηση.

Το θέμα είναι τι έκτασης, σε ποιο φάσμα και σε ποιο αριθμό φαρμάκων θα αφορά αυτή η αναπροσαρμογή των τιμών.

Έχουμε όντως, θέλω να είμαι ειλικρινής σε αυτό, μέσα από ένα συνεχές ντάμπινγκ τιμών που έγινε τα χρόνια του μνημονίου και από την εμμονή της τρόικας για συνεχείς ανατιμολογήσεις, έχει μειωθεί η τιμή σε πάρα πολλά φάρμακα καθημερινής χρήσης.

Και αυτός είναι ένας παράγοντας, όχι ο μοναδικός που ευνοεί τις παράλληλες εξαγωγές και την κερδοσκοπία η οποία γίνεται.

Εμείς είχαμε κάνει μία σημαντική παρέμβαση την προηγούμενη περίοδο, καθιερώσαμε την ετήσια και όχι την εξαμηνιαία τιμολόγηση προσπαθώντας να περιορίσουμε αυτό το ντάμπινγκ τιμών που οδηγούσε φάρμακα εκτός αγοράς. Χρειαζόμαστε ένα πιο βιώσιμο πλαίσιο».

«Εκτός γραμμής» , ο Ανδρέας Ξανθός , δηλαδή ο υπεύθυνος για την πολιτική Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ. Τι άλλο θα ακούσουμε από αυτό το κόμμα;

Διαβάστε ακόμη: