Σύντομα θα είναι παράνομο το κάπνισμα κάνναβης στους δρόμους στην περιοχή με τα κόκκινα φανάρια του Άμστερνταμ σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς που ανακοίνωσε η διοίκηση της πόλης.

Οι νόμοι θα τεθούν σε ισχύ από τα μέσα Μαΐου και στοχεύουν στη βελτίωση της βιωσιμότητας για τους κατοίκους που παραπονούνται εδώ και καιρό για αναστάτωση που προκαλούν οι τουρίστες.

Οι εργαζόμενες του σεξ θα πρέπει επίσης να κλείσουν τους χώρους τους στις 3 το πρωί.

Οι εργαζόμενες του σεξ θα πρέπει επίσης να κλείσουν τους χώρους τους στις 3 το πρωί. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι σχεδόν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι υποστήριξαν τη λήψη μέτρων για τη μείωση της όχλησης στους κατοίκους.

Το δημοτικό συμβούλιο ανακοίνωσε επίσης ότι τα εστιατόρια και τα μπαρ θα πρέπει να κλείνουν μέχρι τις 2 τα ξημερώματα τις Παρασκευές και τα Σάββατα και δεν θα επιτρέπεται η είσοδος νέων επισκεπτών στην παλιά συνοικία της πόλης μετά τη 01:00.

Επί του παρόντος, η πώληση αλκοόλ από καταστήματα, ποτοπωλεία και καφετέριες στην περιοχή των κόκκινων φαναριών είναι παράνομη από Πέμπτη έως Κυριακή μετά τις 4 το απόγευμα.

Το συμβούλιο θα ζητήσει από τους πωλητές να αφαιρέσουν εντελώς το αλκοόλ από τις βιτρίνες τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ή να το κρύψουν από το οπτικό τους πεδίο.

Σημειώνεται ότι παράνομη θεωρείται η κατανάλωση αλκοόλ στους περισσότερους δημόσιους χώρους στο Άμστερνταμ.

Η ολλανδική πρωτεύουσα είναι γνωστή για τα καφέ της με κάνναβη και προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες ετησίως. Αλλά οι ντόπιοι έχουν παραπονεθεί ότι προσελκύουν πλανόδιους εμπόρους και ότι η κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ αυξάνει τα ποσοστά εγκληματικότητας.

Διαβάστε ακόμη: