Ο Φεβρουάριος ως γνωστόν είναι ο αγαπημένος μήνας των απανταχού ευρωπαίων σκιέρ.

Βλέπετε, με τις περίεργες καιρικές καταστάσεις, τα διάσημα χιονοδρομικά, όπως της Κουρσεβέλ, της Μεζέβ, του Σεν Μοριτζ, του Γκστάαντ ή του Κίτσμπουελ τα Χριστούγεννα δεν έχουν …ίχνος από χιόνι, οπότε μοιραία το ενδιαφέρον όλων όσοι αγαπούν το αλπικό σκι υψηλού επιπέδου, επικεντρώνεται κυρίως τον Φεβρουάριο!

Οι Έλληνες ( που έχουν γεμάτες τις τσέπες) φαν του σκι στις χιονισμένες βουνοκορφές των Άλπεων, προσπαθούν να ξεκλέψουν Παρασκευοσαββατοκύριακα από τις δουλειές τους για να πετάξουν αεροπορικώς για Ζυρίχη ή Γενεύη και από εκεί στο χιονοδρομικό της αρεσκείας τους!

Υπό αυτό το πρίσμα, είμαι πολύ χαρούμενος που ο καλός μου φίλος και εκ των πρωταγωνιστών της στήλης, Νότης Μηταράκης υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτής Χίου, κατάφερε να ξεκλέψει από τον πολύτιμο χρόνο του και να πετάξει οικογενειακώς με την σύζυγο του και την θυγατέρα του από Αθήνα για Γενεύη με την απογευματινή πτήση της Παρασκευής!

Ο πάντα σεμνός και ταπεινός Νότης Μηταράκης που για λόγους αρχής ταξιδεύει μόνο business class, όπως επιβάλει η διακυβέρνηση Μητσοτάκη (όχι στη μιζέρια – ναι στην κατανάλωση και την πολυτέλεια για να τονωθεί η ζήτηση) πιθανότατα ταξίδεψε για Γενεύη το απόγευμα της Παρασκευής, όχι για να επιδοθεί στο αγαπημένο του σκι στους πανάκριβους προορισμούς της ελίτ του πλούτου, αλλά προκειμένου να ανακαλύψει εάν υπάρχουν παράτυποι μετανάστες στις γαλλικές και Ελβετικές Άλπεις, εάν οι αρμόδιες αρχές επιτρέπουν στους πρόσφυγες να κάνουν σκι αλλά και κατά πόσον στα πρότυπα του Φράχτη του Έβρου, Γαλλία και Ελβετία σκέφτονται να υψώσουν κάγκελα στα μεταξύ τους σύνορα!

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ακόμη, πως Σάββατο και Κυριακή ο ικανός και δραστήριος υπουργός Νότης, θα συνομιλούσε με τους αντίστοιχους υπουργούς Ελβετίας και Γαλλίας για να τον ενημερώσουν πως ακριβώς εκείνοι μοιράζουν τις δουλειές σε εργολάβους, σεκιουριτάδες και ντελιβεράδες της εστίασης!

Αυτή είναι η αλήθεια φίλες και φίλοι αναγνώστες!

Όλα τα άλλα, ότι δήθεν πέταξε Αθήνα – Γενεύη συν γυναιξί και τέκνοις business class επειδή είναι «φαντασμένος» και έχει έπαρση στερούνται βάσης, όπως και όλα όσα έλεγαν οι συνταξιδιώτες του στην πτήση της Aegean ότι ο υπουργός πάει Σ/ Κ για σκι στα χιονοδρομικά του διεθνούς τζετ σετ!

Ο Νότης Μηταράκης είναι σεμνό αγόρι και το ξέρουν όλοι, υπουργοί, μεγιστάνες, μεγαλοεπιχειρηματίες, εργολάβοι, σεκιουριτάδες, τροφιματζήδες των δομών! Τελεία και παύλα!

Διαβάστε ακόμη: