Το δημοτικό συμβούλιο του Σμολνίνσκογιε στην Αγία Πετρούπολη ζητά –με απόφαση των βουλευτών της Κρατικής Δούμας (κάτω Βουλής) – να απαγγελθεί η κατηγορία της εσχάτης προδοσίας στον Πρόεδρο της Ρωσίας, για την κήρυξη του πολέμου εναντίον της Ουκρανίας και –ως εκ τούτου– να καθαιρεθεί από τα καθήκοντά του.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος του Σμολνίνσκογιε, Ντμίτρι Παλιούγκα, δημοσιοποίησε σήμερα (08/09) την ανακοίνωση, ο οποίος γνωστοποίησε, επίσης, ότι «η πλειοψηφία των παρόντων Συμβούλων υποστήριξε την απόφαση», χωρίς να προσδιορίσει ποιοι και πόσοι ακριβώς ψήφισαν «υπέρ».

Νωρίτερα, δημοσίευσε το κείμενο της απόφασης και της έκκλησης προς τους βουλευτές της Κρατικής Δούμας, όπου υπογραμμίζεται ότι στον πόλεμο «σκοτώνονται και μένουν ανάπηροι νέοι άνθρωποι, ικανοί να εργασθούν».

Από τις συνέπειες της εισβολής πλήττεται η οικονομία της Ρωσίας, ενώ, αποτέλεσμα των ενεργειών του Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι η διεύρυνση του συνασπισμού του ΝΑΤΟ με την ένταξη των Σουηδίας και Φινλανδίας.

Ως ένας από τους στόχους του πολέμου που είχε ανακοινωθεί, ήταν η αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας, αλλά «επετεύχθη το αντίθετο αποτέλεσμα», καθώς από την 24η Φεβρουαρίου, το Κίεβο έχει λάβει νέους εξοπλισμούς αξίας 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων», τονίσθηκε στο έγγραφο.

«Θεωρούμε ότι η απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν για την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης βλάπτει την ασφάλεια της Ρωσίας και των πολιτών της. Αναφορικά με αυτό, σάς παρακαλούμε –ως βουλευτές της Κρατικής Δούμας– να καταθέσετε πρόταση κατά του Προέδρου της Ρωσικής Δημοκρατίας για εσχάτη προδοσία, ώστε να απομακρυνθεί από το αξίωμά του», αναφέρθηκε.

Στις αρχές Μαρτίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Σμολνίνσκογιε είχαν απευθύνει έκκληση στον Βλαντιμίρ Πούτιν να σταματήσει τον πόλεμο, να αποσύρει τα στρατεύματα από την Ουκρανία και να παραιτηθεί.

Διαβάστε ακόμη:

Πόσο θα κοστίζει το νέο iPhone 14 στην Ελλάδα;

Χωρίς μάσκα ανοίγουν την Δευτέρα τα σχολεία – Δείτε ολόκληρο το πρωτόκολλο και το ΦΕΚ

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Αρχές του 2023 η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Γιατί η πυραμίδα των fintech αρχίζει να… ξεφουσκώνει