Με θέα την Ακρόπολη και τιμή 48 εκατομμύρια ευρώ το εμβληματικό κτίριο που ανήκει στον κροίσο σεΐχη Ταχνούν μπιν Ζαγέντ Αλ Ναϊάν στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου είναι το ακριβότερο ακίνητο στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει ο οίκος Sotheby’s ο οποίος έχει αναλάβει την πώλησή του, το «Majestic» είναι ένα ακίνητο-ορόσημο 2.113 τ.μ. που βρίσκεται σε έναν από τους πιο εμβληματικούς δρόμους της Αθήνας και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ιδιωτική έπαυλη, γκαλερί τέχνης ή ιδιωτική λέσχη μελών.

Η αξιοζήλευτη τοποθεσία του μαγνητίζει τα βλέμματα, καθώς έχει εξαιρετική θέα στην Ακρόπολη, ενώ βρίσκεται κοντά και σε άλλους σημαντικούς πολιτιστικούς χώρους και μνημεία. Λόγω της αρχιτεκτονικής του αυτό το εντυπωσιακό γωνιακό κτίριο είναι μοναδικό στο είδος του, όπως τονίζει ο οίκος Sotheby’s

Το «Majestic» έχει συνολικά πέντε ορόφους:

  • Το ισόγειο αποτελείται από δύο εμπορικά ακίνητα 146 τ.μ. και 114 τ.μ., το καθένα με δική του άμεση πρόσβαση στο υπόγειο, και ένα διαμέρισμα κατοικίας 40 τ.μ.
  • Στον πρώτο όροφο, υπάρχουν τέσσερα διαμερίσματα που κυμαίνονται από 45 τ.μ. έως 115 τ.μ.,
  • Ο δεύτερος και ο τρίτος όροφος αποτελούνται από δύο διαμερίσματα ο καθένας, που κυμαίνονται από 160 τ.μ. έως 175 τ.μ.
  • Στον τέταρτο όροφο, υπάρχει ένα ευρύχωρο διαμέρισμα 279 τ.μ.
  • Στον πέμπτο όροφο, υπάρχει ένα διαμέρισμα παρόμοιου μεγέθους με τον τέταρτο όροφο με άμεση πρόσβαση στο roof garden.

«Οι εσωτερικοί χώροι προσδίδουν μια αίσθηση μεγαλοπρέπειας με τη χρήση μαρμάρου και ξύλου σε όλη την ιδιοκτησία. Η μεγάλη σκάλα με τα μαρμάρινα σκαλοπάτια, το μασίφ ξύλο και το σιδερένιο κιγκλίδωμα είναι ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό στο κέντρο αυτού του πολυτελούς κτιρίου», τονίζεται από τον οίκο Sotheby’s. Όσο για το roof garden χαρακτηρίζεται ως «μια όαση στο κέντρο της πόλης και ένα εξαιρετικό μέρος για να χαλαρώσει κανείς απολαμβάνοντας θέα 180 μοιρών στην Αθήνα, από τον Εθνικό Κήπο μέχρι τη θάλασσα».

Περιτριγυρισμένο από υπέροχα νεοκλασικά αρχοντικά, το νέο Μουσείο της Ακρόπολης και το Ηρώδειο, το «Majestic» βρίσκεται στο επίκεντρο της αθηναϊκής πολιτιστικής ζωής.

Ο αγοραστής αυτού του ακινήτου είναι επιλέξιμος για το πρόγραμμα Greek Golden Visa, προσθέτει ο οίκος Sotheby’s.

Διαβάστε ακόμη: