search

MEDIA

Το 2023 μπαίνει: Εκλογές – Επενδυτική βαθμίδα – Success stories και αποτυχίες… Διαβάστε μόνο στην «axianews»

Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

221229143959_axianews

Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Το 2023 μπαίνει: Εκλογές- Επενδυτική βαθμίδα – Success stories και αποτυχίες…

-ΔΕΗ- Attica bank: Το παράδειγμα προς μίμηση και το παράδειγμα προς αποφυγή…

-Η επιλογή της 9ης Απριλίου (Κυριακή των Βαΐων) και το σενάριο εξάντλησης και της τελευταίας ημέρας (Κυριακή 9 Ιουλίου)!

– Έτσι και τότε θα έρθει η Επενδυτική βαθμίδα: Οι καυτές ημερομηνίες στις οποίες θα κριθεί η αναβάθμιση της οικονομίας από τους 4 κορυφαίους οίκους αξιολόγησης (Fitch, BDRS, Moody’s, S&P)! Η Εθνική, η Τρ. Πειραιώς, οι Σαουδάραβες και η Αττική οδός!


Οι Σαουδάραβες απέσυραν την πρότασή τους για το 20% της Εθνικής!
-Όλη η αλήθεια για το επενδυτικό ενδιαφέρον για την κρατική τράπεζα – Ο ρόλος Πατέλη και Στουρνάρα, η (μη) εμπλοκή Ηλιάδη, ο νόμος για το ΤΧΣ και η προσχηματική – μη δεσμευτική πρόταση του PIF, που εμπερίεχε discount!
-Οι αρχικές μυστικές διαπραγματεύσεις με τους Άραβες που ναυάγησαν, η άρνηση Μητσοτάκη για το 30% και το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών και εφοπλιστών για το 10%- 15%!


Τα «χρυσά» μελομακάρονα και κουραμπιέδες της Aegean Air και του Costa Navarino
– Με τιμή 70 ευρώ το κιλό η διάθεσή τους στις πτήσεις
– Ποιοι τα αγοράζουν; Πιο φθηνό το γούρι της χρονιάς!


Ο Χόλτερμαν δεν θα μείνει μόνο στην Alpha, αλλά «βλέπει» πρώτα Εθνική και μετά Τράπεζα Πειραιώς!
-Από την AMK μαμούθ της Πειραιώς και τις διερευνητικές επαφές για την Εθνική, στην ενεργό συμμετοχή στην Alpha όπου είναι πλέον ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος (5,6%) με τον Πόλσον (4,7%) να ακολουθεί!
– Ο Ολλανδός του Ελλάκτορα, που έγινε Έλληνας, ποντάρει δυνατά στις τράπεζες, στις Παραχωρήσεις και στο Real estate μετατρέποντας την Reds στη «δική του» Lamda Development!


H τρέλα του μεγαλείου #1: Η παρουσιάστρια…που ωρυόταν ότι θα ρίξει τον Μητσοτάκη μέσα από το κεντρικό δελτίο, μολονότι δεν είχε τέτοια εντολή «άνωθεν»!
-Η κυβέρνηση δεν έπεσε και η παρουσιάστρια, που προαλείφεται για το ψηφοδέλτιο του «Βοσκού» «έμεινε με την μπουκιά στο στόμα», καθώς οι καιροί άλλαξαν, όπως και η γραμμή!


H τρέλα του μεγαλείου #2: Ο πρώην τραπεζίτης Τόλης…η φημολογία για τον ΣΥΡΙΖΑ, οι σκόπιμες διαρροές και οι συναθροίσεις καμίας δεκαριάς (και όχι 30αριάς όπως ο ίδιος λέει) φίλων σε εστιατόρια των Βόρειων Προαστίων!
-Πώς ο ίδιος ο Τόλης πρότεινε τον… Απόστολο ως Συριζαϊκό αφεντικό της οικονομίας στον Αλέξη Τσίπρα!


Εγκρίθηκε η στρατηγική του ΤΧΣ – Τέλος στα περίεργα παιχνίδια!
-Μόνο με ανοιχτό διαγωνισμό κάθε πώληση ποσοστού τράπεζας
-Δεν υπήρξε πρόταση ή επιστολή για την Alpha Bank – Τι πραγματικά παίζει με PIF – Εθνική Τράπεζα και με Τράπεζα Πειραιώς – ΙΟΝ! Οι επισκέψεις των τροϊκανών στο Ταμείο!


Τις πταίει για την έξοδο της Πλαίσιο από το χρηματιστήριο, κ. Κοντόπουλε;
-Μήπως η σημαντική… αναβάθμιση της αγοράς που χαρακτηρίζει τη θητεία σας;
-Πότε θα αντιληφθείτε ότι άλλο χρηματιστήριο και άλλο τα γκαλά στο Λονδίνο;


Τίτλοι τέλους του Τζον Πόλσον από τις επενδύσεις του στην Ελλάδα το 2023, ή αντεπίθεση και ενίσχυσή τους;
-Η πολιτική αποεπένδυσης από Alpha – Τρ. Πειραιώς όπου καταγράφει ζημιές, και ο γρίφος με την ΕΥΔΑΠ!


Eurobank: Από βασικός χρηματοδότης (800 εκατ.) και επενδυτής 180 εκατ. στο Ελληνικό, «κούνησε μαντήλι» στον Αθανασίου και την παρέα του
-Η επίσκεψη Λάτση, η αγορά οικοπέδου 18 στρεμμάτων, τα 40.000 τμ για γραφεία, η ωραιοποίηση των αποτελεσμάτων και το παζάρι για τα έργα με τους εργολάβους, τα αυξημένα κόστη και οι καθυστερήσεις στο project!


Η PwC Ελλάδος, ο Μάριος Ψάλτης, ο πλημμελής έλεγχος σε υπόθεση που αφορά Αθήνα – Νέα Υόρκη και το πρόστιμο των 14,9 εκατ. που συμφώνησε να καταβάλει!
-Γιατί η μητρική ελεγκτική εταιρία είναι δυσαρεστημένη με τον εν Ελλάδι διευθύνοντα σύμβουλο, κολλητό του Ανδριόπουλου της Dimand και φερόμενο ως «μυστικοσύμβουλο» του Σκέρτσου!


Οι δημοσιονομικές προοπτικές του 2023 και το διεθνές περιβάλλον αστάθειας
-Οι ισχυροί κραδασμοί που έχουν προκαλέσει, αφενός οι γεωπολιτικές αναταράξεις, αφετέρου η ενεργειακή κρίση και η συνακόλουθη πληθωριστική έκρηξη, θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις δημοσιονομικές εξελίξεις και στη χώρα μας


Η νέα γενιά των «robo sapiens» και πως να επενδύσεις σε αυτή
-Μέρος της πρόκλησης τώρα είναι ότι η τεχνολογία γενικά δεν ευνοείται και η αγορά ήταν ιδιαίτερα σκληρή για τις εταιρείες στους πιο κερδοσκοπικούς τομείς, όπως η ρομποτική.


Επιστρέφουν τα παραδοσιακά χαρτοφυλάκια το 2023
-Back to basics με 60/40 σε μετοχές και ομόλογα που αναμένεται να υπεραποδώσουν την επόμενη δεκαετία


ΡΕΥΜΑ: Μεγάλες αυξήσεις τον Ιανουάριο από τους προμηθευτές
-Με γενναίες επιδοτήσεις απαντά η κυβέρνηση – θα χρειαστεί βοήθεια από τον προϋπολογισμό η ενίσχυση;

Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου

Διαβάστε ακόμη: