Το Tinder, ο γίγαντας των ερωτικών γνωριμιών μέσω διαδικτύου αναπτύσσει μια συνδρομητική υπηρεσία ύψους 500 δολαρίων ανά μήνα για εκείνους που ψάχνουν να βρουν μελλοντικούς συντρόφους. Τη Δευτέρα, ο επικεφαλής προϊόντων της εφαρμογής, Mark Van Ryswyk, ανακοίνωσε ότι το μοντέλο, το οποίο βρίσκεται ακόμα στα πρώτα του στάδια, έχει ονομαστεί προσωρινά Tinder Vault, χωρίς να υπάρχει ακόμη επίσημη ημερομηνία λανσαρίσματος.

Σύμφωνα με το Fast Company, η ιδέα έρχεται ως συνέπεια της πρώτης τριμηνιαίας πτώσης της Match Group (μητρικής εταιρείας δημοφιλών εφαρμογών γνωριμιών όπως οι Tinder, Match και Hinge) η οποία σημειώθηκε το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Σύμφωνα με τον CEO της Match Group, Bernard Kim, η πτώση εν μέρει οφείλεται στην «ασθενέστερη από το αναμενόμενο απόδοση προϊόντος» του Tinder.

Προς το παρόν, η ετήσια χρέωση για το Tinder Vault κοστίζει το τεράστιο ποσό των 6.000 δολαρίων. Ο Van Ryswyk αρνήθηκε να μοιραστεί ποια ακριβώς χαρακτηριστικά μπορεί να περιμένει κανείς να διαθέτει το νέο μοντέλο συνδρομής, αλλά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fast Company ισχυρίζεται ότι η φίρμα «εξετάζει πραγματικά μια ολόκληρη σειρά πρόσθετων υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας στο Tinder συνολικά».

Ο Chief Product Officer εξήγησε ότι η εταιρεία εξετάζει πώς μια μηνιαία χρέωση 500 δολαρίων θα μπορούσε να ωφελήσει την εφαρμογή στο σύνολό της, καθώς θα δικαιολογεί την υψηλή τιμή χωρίς όμως να διαταράσσει την εμπειρία των δωρεάν χρηστών. Το Vault θα αποτελεί μια αναβάθμιση της τρέχουσας τεχνολογίας του Tinder – όχι ένα εντελώς νέο τμήμα.