Παρά το γεγονός ότι τα “funds του Χάρη” έχουν εδώ και αρκετό καιρό βγει πωλητές στις μετοχές των συστημικών τραπεζών (πχ Alpha bank, Τρ. Πειραιώς) και των εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης (πχ ΔΕΗ) στων οποίων τις αυξήσεις κεφαλαίου – μαμούθ είχαν τοποθετηθεί, την ίδια στιγμή οι σοβαροί ξένοι θεσμικοί, που δεν μπαίνουν κερδοσκοπικά αλλά τοποθετούνται στρατηγικά σε βάθος χρόνου, χτίζουν θέσεις με συνεχείς επιλεκτικές αγορές, όπως ενδεικτικά αναφέρεται η Capital, η οποία την ώρα που οι …βιαστικοί έφευγαν, εκείνη έχτιζε σοβαρή θέση στην Alpha bank!

Την ίδια στιγμή, καλά πληροφορημένες πηγές που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, μου λένε ότι εσχάτως έχει αναζοπυρωθεί το ενδιαφέρον του Ολλανδού Χένρι Χόλτερμαν για την περαιτέρω διείσδυση στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha bank, ενώ στην ίδια κατεύθυνση βρίσκεται και η Fidelity που φέρεται αντιστοίχως να προβαίνει σε αγορές μετοχών κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα!

Βλέπετε, η Διοίκηση Ψάλτη θεωρείται – και είναι- απολύτως επιτυχημένη σε βαθμό που όχι μόνο εξυγίανε κεφαλαιακά την τράπεζα διά μέσω της αύξησης κεφαλαίου των 800 εκατ. ευρώ, αλλά επιπροσθέτως εξυγιαίνει το χαρτοφυλάκιο κόκκινων δανείων και προχωρεί σε μια επιθετική αναπτυξιακή πολιτική σε όλα τα επίπεδα!

Ο Ολλανδός του Ελλάκτωρα, ως γνωστόν, έχει επιδείξει εδώ και καιρό ενδιαφέρον για συμμετοχή στο τραπεζικό σύστημα και μάλιστα αρχικά είχε επιδιώξει να συμμετάσχει με ένα ποσόν της τάξης των 50 εκατ. ευρώ στην αύξηση κεφαλαίου της Τρ. Πειραιώς, κάτι που τελικά δεν επετεύχθη λόγω υπερβάλλουσας ζήτησης μετοχικών τίτλων από ξένους και Έλληνες επενδυτές!

Επιπροσθέτως, κατά τη διάρκεια των αναγνωριστικών επαφών που πραγματοποίησε ο Χάρης Ηλιάδης της Goldman Sachs, όσον αφορά την διάθεση του 20% των μετοχών της Εθνικής τράπεζας σε Έλληνες εφοπλιστές και ξένους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται ενεργά στη χώρα, το αφεντικό της Reggenborgh και του Ελλάκτωρα διαβεβαίωσε ότι μπορούσε να καλύψει από το 10% έως και όλη την έκδοση, όπως επισημαίνουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές!

Στην αύξηση κεφαλαίου της Alpha bank ο Χένρι Χόλτερμαν επιδίωξε να πάρει το 7% των μετοχών, ωστόσο και πάλι η υπερβάλλουσα προσφορά κεφαλαίων οδήγησε στο να αποκτήσει μικρότερο του αναμενόμενου μετοχικό πακέτο της τράπεζας!

Την ώρα τούτη κατά πληροφορίες ο Ολλανδός του Ελλάκτωρα, φέρεται να βλέπει με καλό μάτι την περαιτέρω συμμετοχή στην Alpha bank και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ενισχύει σημαντικά τη θέση του αγοράζοντας κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, προσεκτικά, μετοχές της μεγάλης ιδιωτικής τράπεζας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται κατά πληροφορίες και η Fidelity, η οποία επαναδραστηριοποιείται στο Χρηματιστήριο και ειδικότερα στις τραπεζικές μετοχές. Και την ώρα τούτη φέρεται να τοποθετείται επιλεκτικά στην Alpha bank ενισχύοντας τη θέση της!

Θυμίζεται ότι ο περίφημος διεθνής οίκος είχε αποσυρθεί από την Ελλάδα το 2009 και επανεμφανίστηκε 12 χρόνια μετά, με αφορμή την αύξηση κεφαλαίου της Τρ. Πειραιώς!

Όπως άλλωστε και η εμβληματική Schroeder’s που μετά από χρόνια απουσίας από την ελληνική κεφαλαιαγορά επανεμφανίστηκε στην αύξηση κεφαλαίου της Alpha bank!!!