Είναι γεγονός που δεν αμφισβητείται, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταστεί κυρίαρχος του πολιτικού σκηνικού! Η διαφορά των 20 και πλέον μονάδων από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, που πιθανότατα θα αυξηθεί περαιτέρω, διαμορφώνει μια παντοκρατορία για τον Κυρ. Μητσοτάκη, που «παίζει μόνος του» στο υψηλό επίπεδο, με τα «ισχυρά» κόμματα της Αντιπολίτευσης να κινούνται κάτω του 20%!

Η κυριαρχία Μητσοτάκη στο εσωτερικό της χώρας, σε συνδυασμό με το ευμετάβλητο και ασταθές διεθνές περιβάλλον με αφορμή την Ρώσο-ουκρανική σύρραξη, την περιπέτεια με την υγειονομική κρίση και την έκβαση των Ελληνοτουρκικών, σε συνάρτηση με την Αμερικανική στήριξη, οδηγεί μοιραία στην αλλαγή του πολιτικού προφίλ της Νέας Δημοκρατίας και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αλλαγές εκ βάθρων, δομικές και εσωκομματικές, που θα εκφραστούν αν όλα πάνε καλά, στην εικόνα και το προφίλ της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου!

Στον βαθμό που η λαϊκή ετυμηγορία εμπεδωθεί σε δεύτερη σερί εκλογική αναμέτρηση, τότε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει την μοναδική ευκαιρία να αλλάξει τα πάντα στο κόμμα και να δημιουργήσει την δική του Νέα ΝΔ, που ήδη έχει στο μυαλό του και η οποία θα βρει πεδίο έκφρασης στον μεσαίο χώρο, στο κέντρο, στον φιλελευθερισμό, μακριά από ακραίες συμπεριφορές και αντιλήψεις, πέρα από την Ακροδεξιά και τους κάθε μορφής πατριδοκάπηλους εκφραστές της!

Υπό αυτό το πρίσμα, υπό τα νέα δεδομένα των καιρών και με νωπή εντολή της κοινωνίας αλλά και της βάσης του κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται αποφασισμένος να διαμορφώσει το προφίλ της Νέας Νέας Δημοκρατίας με βάση τα δικά του standards, ως κόμμα μετριοπάθειας, χωρίς ακραίες ιδεοληψίες, παλαιοκομματικές αντιλήψεις και συμπεριφορές, ένα «ΔΙΚΟ ΤΟΥ» κόμμα που να συνάδει με τον κόσμο της αγοράς, τον κόσμο του πνεύματος, της κουλτούρας, του πολιτισμού, όλους όσοι κινούνται μακριά από μίση και φανατισμούς και ευελπιστούν σε μια Ελλάδα ισορροπίας και ομαλότητας!

Οι δημοσκοπήσεις την ώρα τούτη δίνουν την ΝΔ να κινείται πέριξ του 43% ανεβάζοντας τα ποσοστά της, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει έστω λίγες δυνάμεις και το ΚΙΝΑΛ δείχνει να κατοχυρώνει το 12,5%, με την Πλεύση και την Νίκη να μπαίνουν στην Βουλή, όπου ο Βαρουφάκης δεν φαίνεται να τα καταφέρνει!

Σε αυτό το περιβάλλον της επικείμενης παντοκρατορίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στα χέρια του την ευκαιρία να τα αλλάξει όλα στην ΝΔ και να την μορφοποιήσει όπως ο ίδιος εδώ και πολύ καιρό σχεδιάζει στο μυαλό του!

Άλλωστε ούτε ισχυρή Αξιωματική Αντιπολίτευση θα έχει, ούτε εσωτερική, καθώς όπως ξεκάθαρα προκύπτει οι Καραμανλικοί έχουν εξαφανιστεί, ενώ από τους παραδοσιακούς ηγέτες της παράταξης μόνο ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει ισχυρός, εκφράζοντας τον Ριζοσπαστικό Φιλελευθερισμό (επίσημη ιδεολογία της ΝΔ) και την πιο αντιπροσωπευτική Κεντροδεξιά εικόνα, ο οποίος ωστόσο φέρεται να στηρίζει απόλυτα τις επιλογές του Κυρ. Μητσοτάκη με τον οποίο βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή!

Υπό αυτή την οπτική γωνία, η στροφή προς το κέντρο και το μεσαίο χώρο, θα διαφανεί στην πράξη μέσα από τις επιλογές των προσώπων της νέας κυβέρνησης, όπου πολλοί πρωτοκλασσάτοι (πχ Άδωνις Γεωργιάδης) κινδυνεύουν να μην πάρουν ούτε καν υπουργείο, ίσως κάτι δευτεροκλασάτο (πχ Ναυτιλίας), ενώ θα αναλάβουν χαρτοφυλάκια πολλές γυναίκες (πχ Αγραπιδάκη στο Υγείας) αλλά και πολλοί εξωκοινοβουλευτικοί, η δημόσια εικόνα των οποίων ταιριάζει στο προφίλ του νέου κόμματος, στο οποίο μετασχηματίζει ο Κυρ. Μητσοτάκης την Νέα Δημοκρατία!

Διαβάστε περισσότερα