Επανέρχομαι στα θέματα της Αττικής οδού, οι Φάκελοι των προσφορών για την οποία θα ανοίξουν από το ΤΑΙΠΕΔ στις 7 Σεπτεμβρίου προκειμένου ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει τον ανάδοχο από το βήμα της ΔΕΘ κατά την τελετή έναρξης!

Και συνοψίζω στις πληροφορίες γύρω από τα φαβορί και τα αουτσάιντερ:

Πρώτον, οι πληροφορίες λένε πως ο Γιώργος Περιστέρης φέρεται να έχει κάνει πολύ μεγάλη πρόταση, αναλογικά αντίστοιχη εκείνης της Εγνατίας οδού, όταν είχε προσφέρει 1,5 δις. ευρώ για μια παραχώρηση που υπολείπεται σε τεράστιο βαθμό σε σχέση με την Αττική οδό!

Δεύτερον, έγκυρες πηγές υποστηρίζουν ότι η Macquarie σε αυτό τον διαγωνισμό δεν έχει ξεπεράσει τα όρια, όπως συνηθίζει να κάνει εκεί που έχει ενδιαφέρον (βλέπε ΔΕΔΔΗΕ, 2,1 δις. για το 49% χωρίς συμμετοχή στο μάνατζμεντ)!Και τούτο διότι μετά από εμπεριστατωμένη μελέτη στην οποία αναλύθηκε ακόμη και η εξέλιξη του Ελληνικού πληθυσμού την επόμενη 25ετία, εκτιμήθηκε ότι η προσφορά θα πρέπει να μην κινηθεί πολύ μακριά από το όριο των 2 δις. ευρώ, συν- πλην 10%!

Τρίτον, η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι κάποιοι ξένοι, οι Ισπανοί περισσότερο, μάλλον έχουν κάνει υψηλή πρόταση…

Τέταρτον, από ελληνικές κατασκευαστικές πηγές ακούγεται εντόνως τις δυο τελευταίες ημέρες, ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να έχει υπάρξει οικονομική υπέρβαση από την Ιντρακάτ των Εξάρχου- Μπάκου- Καυμενάκη, που αποδεδειγμένα διαθέτουν υψηλή ρευστότητα και ταυτόχρονα έχουν εισβάλει στην εγχώρια επιχειρηματική σκηνή πολύ δυναμικά σε όλους τους κύριους τομείς ενδιαφέροντος, από την Ενέργεια και τις Κατασκευές μέχρι τα Media και τις Τράπεζες!

Διαβάστε ακόμη: