Κατά τη συζήτηση των δύο ηγετών, υπογραμμίσθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών αμυντικών σχέσεων και η κοινή θέληση για την περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών τόσο σε διμερές πλαίσιο, όσο και σε εκείνο των ευρωπαϊκών αμυντικών πρωτοβουλιών.

Προσθέτως, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για την τρέχουσα κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, κατά την οποία τονίσθηκε η σημασία του πλήρους σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και της αρχής της καλής γειτονίας.

Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Όχι» σε κάθε εκδοχή επιθετικότητας και αναθεωρητισμού

Νέο μήνυμα συμπαράστασης προς την Ουκρανία, από τον Υπουργό Άμυνας. «Όχι» σε κάθε εκδοχή επιθετικότητας και αναθεωρητισμού, τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος σε δημοσίευση (04/11) στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος συνόδευσε την Πρόεδρο της ΔημοκρατίαςΚατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Κίεβο και ακόμη τρεις πληγείσες –από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς– πόλεις ΜποροντιάνκαΜπούχα και Ιρπίν της Ουκρανίας.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο πλευρό του ουκρανικού λαού, παρέχοντας αρωγή και στήριξη. Ως μέλος του ΝΑΤΟ, εργάζεται για ενισχυθεί περαιτέρω η ενότητα και η συνοχή της Συμμαχίας», ανέφερε ο κ. Υπουργός.

«“Όχι” σε κάθε εκδοχή επιθετικότητας και αναθεωρητισμού“Ναι” στον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Ουκρανίας», ολοκλήρωσε.

Διαβάστε ακόμη: