«Αντιμετωπίζουμε προβλήματα με την Ελλάδα· εμείς λέμε να επιλύσουμε τα προβλήματά μας με ειρηνικό τρόπο, στο πλαίσιο σχέσεων καλής γειτονίας και του Διεθνούς Δικαίου και ως δύο πολιτισμένες χώρες να έχουμε συνομιλίες και διάλογο. Ο (σ.σ. Έλληνας) ομόλογός μου, αύριο εάν πει “έρχομαι”, είναι καλοδεχούμενος.

Αύριο να με καλέσει, είμαι έτοιμος να πάω αμέσως. Δεν έχουμε πρόβλημα με τον διάλογο», τόνισε ο κ. Ακάρ, χαρακτηρίζοντας, ωστόσο, ως «μάταιη» την προσπάθεια εξοπλισμού της Ελλάδας και ως «κάλπικες» τις ελληνικές συμμαχίες.

«Η στάση μας είναι ξεκάθαρη· είμαστε έτοιμοι για διάλογο και συνομιλίες. Θέλουμε να επιλύσουμε τα προβλήματα μας με διάλογο», σημείωσε, σύμφωνα με τον οποίο «η προσπάθεια εξοπλισμού (σ.σ. της Ελλάδας) είναι μάταιη, όπως ακριβώς και η προσπάθεια (σ.σ. των Ελλήνων) να τρέχουν πίσω από “κάλπικες” συμμαχίες. Με αυτόν τον τρόπο, δε μπορούν να φθάσουν κάπου».

«Κάθε φορά, υπενθυμίζουμε στους συνομιλητές μας ότι η Τουρκία αποτελεί έναν δυνατό, έμπιστο και αποτελεσματικό σύμμαχο και με αυτήν την έννοια, ο διάλογος θα έχει όφελος προς όλες τις πλευρές. Η δίκαια μοιρασιά του πλούτου του Αιγαίου είναι σημαντική και επωφελής για τα δύο κράτη».

Παράλληλα, ο Χουλουσί Ακάρ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις εσωτερικές ελληνικές υποθέσεις, υποστηρίζοντας ότι «συγκεκριμένοι (σ.σ. Έλληνες) πολιτικοί, επειδή έρχονται και εκλογές, συνεχίζουν με ενέργειες και σχόλια να κάνουν ζημιά στον ελληνικό λαό και την ευημερία του».

«Στους ομολόγους μας και τις άλλες χώρες με τις οποίες συνομιλούμε, λεμέ “παρακαλούμε να έχετε μία ουδέτερη, δίκαια στάση”. Τούς ξεκαθαρίζουμε ότι δεν τηρούν την ουδετερότητά τους», ολοκλήρωσε ο Υπουργός Άμυνας της γείτονος χώρας.

Διαβάστε ακόμη: