Ένα σοβαρό ζήτημα που οδηγεί σε επιπλέον καθυστέρηση ενός χρόνου, αν και τούτο θεωρείται ακόμη ασαφές, φέρεται να έχει προκύψει για το ξενοδοχείο Hilton, το οποίο ανακατασκευάζεται από τον όμιλο Κωνσταντακόπουλου προκειμένου να επαναλειτουργήσει ως Conrad! Κύκλοι εκ των έσω που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, υποστηρίζουν ότι η νέα αυτή καθυστέρηση αποδίδεται σε στατικά ζητήματα που έχουν προκύψει, με αποτέλεσμα να επικρατεί ένας προβληματισμός τόσο σε επίπεδο μηχανικών, αλλά και σε επιχειρηματικό επίπεδο, καθώς η καθυστέρηση αυτή προκαλεί απώλεια εσόδων!

Ωστόσο το ζήτημα φαντάζει ακόμη πιο σύνθετο! Και τούτο διότι το θέμα με την στατικότητα των υπαρχόντων κτιρίων που έχει προκύψει, έχει οδηγήσει τις ασφαλιστικές εταιρίες να μην ασφαλίζουν διαμερίσματα και καταστήματα, καθώς η ανέγερση του Χίλτον  έχει  γίνει με παλιό και όχι με τον νέο αντισεισμικό νόμο, όπως προβλέπεται για τη σύναψη νέων ασφαλιστηρίων συμβολαίων! Όλα τούτα προκαλούν μια σύγχυση και ένα ασαφές περιβάλλον, το οποίο ο όμιλος Κωνσταντακόπουλου καλείται να επιλύσει, την ώρα που η ζήτηση  για την απόκτηση διαμερισμάτων έχει σπάσει κάθε όριο και ουσιαστικά μιλάμε για sold out!

Το γεγονός είναι, πέραν πάσης αμφιβολίας, πως τα στατικά ζητήματα σε συνάρτηση με τος προϋποθέσεις του νέου αντισεισμικού νόμου, καθιστούν αβέβαιη την επαναλειτουργία του εμβληματικού ξενοδοχείου, που πηγαίνει σίγουρα έναν με δύο χρόνια πίσω και βλέπουμε…

 Χτυπάει κόκκινο η ζήτηση!

Μολονότι η ζήτηση για υπερπολυτελείς κατοικίες στο πάλαι ποτέ θρυλικό Hilton, που την ώρα τούτη αλλάζει ριζικά και μετατρέπεται σε Conrad, έχει χτυπήσει κόκκινο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ουσιαστικά έχει υπάρξει sold out στα διαμερίσματα – φιλέτα του τελευταίου ορόφου, με τιμές ανά τετραγωνικό μετρό που ξεκινούν από 22.000 ευρώ, εντούτοις οι πληροφορίες λένε πως στην υλοποίηση του εμβληματικού έργου υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω τεχνικών ζητημάτων που έχουν ανακύψει!

Αρχικά οι εξαγγελίες της ΤΕΜΕΣ και του κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου έκαναν λόγο για παράδοση του έργου και έναρξη λειτουργίας του Conrad την άνοιξη του 2024!

Στην τελευταία ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, περί τα τέλη Φεβρουαρίου 2023, ο κ. Κωνσταντακόπουλος μετέθεσε την έναρξη λειτουργίας περί τα τέλη 2024, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες!

Ωστόσο την ώρα τούτη ασφαλείς πηγές αναφέρουν ότι στο έργο υπάρχουν καθυστερήσεις και πως θα παραδοθεί τελικά το 2025 χωρίς να δίνονται λεπτομέρειες για το ασφαλές χρονικό διάστημα!

Επί της ουσίας πρόκειται για μια σημαντική παρέκκλιση από το αρχικό χρονοδιάγραμμα ενός έτους τουλάχιστον, με τις φήμες να αιωρούνται ότι πιθανόν κάποιο ζήτημα έχει ανακύψει, ενώ μηχανικοί που έχουν ασχοληθεί με το έργο στο παρελθόν και γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, από την εποχή ανακαίνισης του Χίλτον από τον αείμνηστο Γιάννη Κωστόπουλο της Alpha bank, υποστηρίζουν ότι πιθανότατα προέκυψαν ζητήματα με τα στατικά, κυρίως λόγω και των νέων πρόσθετων κατασκευών!

Όπως και να έχει, τα στατικά ζητήματα, εάν φυσικά πρόκειται για κάτι τέτοιο, είναι θέματα σοβαρά που άπτονται της ασφαλείας, γεγονός που οδηγεί κατ’ ελάχιστο την επαναλειτουργία του εμβληματικού ξενοδοχείου, αυτή τη φορά ως Conrad και όχι ως Hilton, κάπου εντός του 2025! Και αν…

Διαβάστε ακόμη: