Eίναι γεγονός ότι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης επιστρέφει στην ενεργό πολιτική ως υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος Νέα Αριστερά των Αχτσιόγλου-Χαρίτση-Τσακαλώτου.

Ο Γαβριήλ είναι ένα στέλεχος με συμπάθειες και στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ διατηρεί άψογες σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα και υπό αυτή την έννοια μπορεί στις εκλογές να δημιουργήσει διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Αριστερά.

Όπως σάς είχαμε γράψει προ ημερών, στηρίζεται πολύ στον επιχειρηματία Δημήτρη Μάρη μιας και η προηγούμενη ασχολία του ήταν να είναι πρόεδρος στο Έτερον το κεντροαριστερό think tank του επιχειρηματία.

Ο επιχειρηματίας είχε επενδύσει πολύ και στην Έφη Αχτσιόγλου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, η Έφη έχασε από τον Κασσελάκη και έτσι τα σχέδιά του άλλαξαν.

Στήριξε το νέο κόμμα το οποίο αξιοποιεί την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και κερδίζει στελέχη καθημερινά.

Η κάθοδος του Γαβριήλ Σακελλαρίδη θα εξασφαλίσει στη Νέα Αριστερά τουλάχιστον μία έδρα στην ευρωβουλή και αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς την διεκδικούν και άλλα αριστερά κόμματα.

Η ενεργοποίηση του Σακελλαρίδη, επίσης, ακυρώνει και την κοινή κάθοδο της Νέας Αριστεράς με το κόμμα του Πέτρου Κόκκαλη.

Ο δεύτερος θα χρειαστεί να κατέλθει μόνος του και να λάβει μεγάλο ποσοστό για να βγει εκ νέου ευρωβουλευτής.

Ο Σακελλαρίδης έχει συμπάθειες όμως και στα ΜΜΕ. Toν θεωρούν έναν έντιμο πολιτικό που όταν το κόμμα του εφάρμοσε μνημόνιο, αυτός σηκώθηκε και έφυγε και δούλεψε στον ιδιωτικό τομέα.

Θα μπορούσε να είναι πρωτοκλασάτος υπουργός, όμως, δεν άντεξε να εφαρμόσει μνημονιακές πολιτικές.

Η γυναίκα του είναι κεντρική παρουσιάστρια του Mega και αυτό έχει την σημειολογία του ως προς τις πόρτες που θα ανοίξουν για να ακουστεί ο λόγος του.

Αν είχε κατέβει ο Σακελλαρίδης στην μάχη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμούν πολλοί, θα ήταν αυτός που θα κέρδιζε τον Κασσελάκη.

Υπό αυτή την έννοια, μπορεί σε μελλοντικό χρόνο να διεκδικήσει και την αρχηγία στη Νέα Αριστερά αν και το κόμμα δείχνει να μην είναι αρχηγικό, στηρίζεται σε rotation των ιδρυτικών στελεχών του.

Και όχι μόνο. Μπροστά σε ένα διαλυμένο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει και τους συσχετισμούς, ο ΣΥΡΙΖΑ να φτάσει στο 4% και η Νέα Αριστερά να πιάσει ποσοστά…

Διαβάστε ακόμη: