Την ώρα που όλος ο πλανήτης με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ουκρανία, την πολεμική σύρραξη που βρίσκεται σε εξέλιξη με αγωνία για τις επιπτώσεις και παρενέργειες στην αγορά και τις οικονομίες, στην Αθήνα βρίσκονται και διενεργούν επαφές τα κορυφαία funds του πλανήτη!

Την ώρα τούτη, κυριολεκτικά, εκτός από την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, λαμβάνει χώρα και μια εισβολή των κορυφαίων funds του πλανήτη στην Αθήνα, οι εκπρόσωποι των οποίων βρίσκονται σε συνεχείς επαφές, συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με μεγαλοεπιχειρηματίες, κρατικούς παράγοντες, εισηγμένες -και όχι μόνο-εταιρίες!

Σε μυστικά ραντεβού στην πρωτεύουσα εκπρόσωποι των ισχυρότερων private equity funds στον κόσμο, σχεδόν όλοι όσοι επέδειξαν ενδιαφέρον για τον ΔΕΔΔΗΕ και παρακολουθούν με προσοχή τους διαγωνισμούς του Δημοσίου σχετικά με συμβάσεις παραχώρησης, διεξάγουν συζητήσεις με κρατικούς μάνατζερ, υψηλόβαθμους κυβερνητικούς παράγοντες, μεγαλόσχημους επιχειρηματίες και εργολάβους!

Υπό αυτή την έννοια οι φήμες δίνουν και παίρνουν.

Άλλοι μιλάνε για διερεύνηση της δημιουργίας σχημάτων για την Αττική οδό, όπως η Macquarie για παράδειγμα που ήδη έχει έρθει σε συμφωνία με έλληνα μεγιστάνα για να κατέβουν από κοινού στον διαγωνισμό!

Αντίστοιχα φέρεται να κινείται και η Blackrock και η First, αλλά και η Oaktree που πραγματοποιούν επαφές με πολλούς και διάφορους, σε ποικίλους τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Η Αττική οδός, το Μαξίμου και η κυριαρχία των ξένων funds!

Για άλλους λένε, όπως η CVC και το KKR ότι ενδιαφέρονται να ντηλάρουν με την ΔΕΗ ή τον ΟΤΕ, αποκτώντας περαιτέρω μετοχική συμμετοχή.

Συζητείται ακόμη ότι κάποια funds δείχνουν ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην Ενέργεια και τις Κατασκευές, ενώ ούτως ή άλλως φλερτάρουν με εισηγμένες εταιρίες για τυχόν εξαγορές ή αποκτήσω σοβαρών μετοχικών μεριδίων!

Στο δια ταύτα, το συμπέρασμα που προκύπτει από την εισβολή των διεθνών επενδυτών στη χώρα στις μέρες μας, είναι ότι παρά το διεθνές αρνητικό κλίμα λόγω Ουκρανικού, ακρίβειας, πληθωρισμού και αύξησης επιτοκίων, η Ελλάδα τόσο σε χρηματιστηριακό όσο και επιχειρηματικό επίπεδο παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και ευκαιρίες.

Η παρουσία τους δεν είναι τυχαία. Και μπορεί την ώρα τούτη η εισβολή των κορυφαίων funds του πλανήτη στην Αθήνα να περνάει μοιραία στα ψιλά, ωστόσο σε 15 μέρες, όταν η κρίση θα εκτονώνεται και οι προοπτικές θα διανοίγονται, θα μπορεί κανείς με καθαρή ματιά να διακρίνει τη σημασία της ενεργούς αυτής παρουσίας που παραπέμπει στο άμεσο μέλλον…