Η National Geographic Society ανακοίνωσε το επικείμενο άνοιγμα του National Geographic Museum of Exploration, μιας βιώσιμης εμπειρίας για κάθε επισκέπτη της πόλης, στο πλαίσιο της αναδιαμορφωμένης πανεπιστημιούπολής της στην καρδιά της Ουάσιγκτον.

Προγραμματισμένο να ανοίξει στα μέσα του 2026, το αξιοθέατο, εξοπλισμένο με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες, θα περιλαμβάνει μοναδικές εκθέσεις επιμελημένες από τη National Geographic, καθηλωτικές και εκπαιδευτικές εμπειρίες, νυχτερινές επισκέψεις, υπερσύγχρονο θέατρο, εστιατόριο και κατάστημα λιανικής.

Το Μουσείο Εξερεύνησης, έχει ως στόχο να επιταχύνει την αποστολή της εταιρείας να φωτίσει και να προστατεύσει τα θαύματα του κόσμου. Ως παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός, το νέο Μουσείο Εξερεύνησης αποτελεί καθοριστικό βήμα στην επίτευξη του στόχου της εταιρείας να χτίσει πάνω στην κληρονομιά της συγκέντρωσης της παγκόσμιας κοινότητας National Geographic Explorers, επιστημόνων, περιβαλλοντολόγων, αφηγητών και εκπαιδευτικών, που προωθούν τη γνώση, εμπνέουν δράση και μοιράζονται τις αξιοσημείωτες ιστορίες τους με το κοινό.

Γνωστή και ως «Σπίτι των Εξερευνητών», η ιστορική έδρα της εταιρείας καταλαμβάνει ένα οικοδομικό τετράγωνο στο κέντρο της Ουάσιγκτον και έχει εξελιχθεί σημαντικά τον τελευταίο αιώνα. Με την υποστήριξη των JLL, HITT Contracting και Hickok Cole, το ανακαινισμένο αξιοθέατο εκτείνεται σε περισσότερα από 9.300 τ.μ.

Κατά την είσοδό τους στο Μουσείο Εξερεύνησης, οι επισκέπτες θα περνούν μέσα από το γνώριμο κίτρινο πλαίσιο της National Geographic, ανακαλύπτοντας τα θαύματα του κόσμου που έχει φωτίσει η εταιρεία εδώ και δεκαετίες:

Rolex Explorers Landing: Μια έκθεση αφιερωμένη στον καινοτόμο εξοπλισμό και τις ιστορίες από εντυπωσιακές αποστολές, με τη δουλειά και τα αντικείμενα των Εξερευνητών.

Καθηλωτική Εμπειρία: Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μπουν στον ρόλο του Εξερευνητή, βυθίζοντας τον εαυτό τους σε συναρπαστικές εμπειρίες και αποστολές σε συναρπαστικά και απομακρυσμένα μέρη του κόσμου.

Υπερσύγχρονο Θέατρο: Ένα θέατρο 400 θέσεων με καινοτομίες που θα περιβάλλουν τους επισκέπτες με εντυπωσιακά οπτικοακουστικά μέσα μέσω των ταινιών και ιστοριών της National Geographic.

Νυχτερινή Εμπειρία στην Αυλή: Η πρώτη φαντασμαγορική υπαίθρια νυχτερινή εμπειρία στην Ουάσιγκτον που ζωντανεύει τα θαύματα του κόσμου μας με εντυπωσιακές οπτικές, προβολές, διαδραστικά μέσα και ηχητικά τοπία.

Περαιτέρω, στο Μουσείο Εξερεύνησης η εκπαίδευση συναντά την εξερεύνηση, όπου οι μαθησιακές εμπειρίες ξυπνούν την περιέργεια και το δέος στους Εξερευνητές του αύριο. Οι σχολικές ομάδες οι οποίες θα επισκέπτονται τον χώρο, θα καλλιεργούν τη νοοτροπία του Εξερευνητή, τις ίδιες στάσεις και δεξιότητες που ωθούν τους Εξερευνητές να αναρωτιούνται, να χτίζουν γνώση και να σκέφτονται κριτικά και δημιουργικά για να λύσουν τα πιο πιεστικά προβλήματα του κόσμου.

Σχετικά, η κα Jill Tiefenthaler, CEO της National Geographic Society, δήλωσε ότι το Μουσείο Εξερεύνησης σηματοδοτεί ένα ιστορικό κεφάλαιο στην αποστολή της εταιρείας να προάγει την εξερεύνηση, την επιστήμη, την εκπαίδευση και την αφήγηση ιστοριών, ζωντανεύοντας αυτές τις εμπειρίες με τρόπους που ξυπνούν την περιέργεια, δημιουργούν διαρκείς αναμνήσεις και προσκαλούν όλους να αγκαλιάσουν τον εσωτερικό τους εξερευνητή. Η ίδια τόνισε ότι η Εταιρεία ανυπομονεί να καλωσορίσει τους επισκέπτες, ώστε να βιώσουν την αποστολή τους μέσα από καθηλωτικές, αξέχαστες στιγμές που ενισχύουν τη σύνδεση των ανθρώπων με τα θαύματα του κόσμου.

Από πλευράς του, ο κ. Jean Case, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της National Geographic Society, δήλωσε ότι για 136 χρόνια η National Geographic Society και το εμβληματικό κίτρινο πλαίσιο της έχουν λειτουργήσει ως παγκόσμιος φάρος για την εξερεύνηση, την περιέργεια, την καινοτομία και το θαύμα. Αυτό το νέο Μουσείο Εξερεύνησης, σύμφωνα με τον κ. Case, θα χτίσει πάνω σε αυτή την κληρονομιά, προσφέροντας σε όλους τους επισκέπτες συναρπαστικές ευκαιρίες να ταξιδέψουν εικονικά στο άγνωστο, μαζί με τους Εξερευνητές της Εταιρείας, εμπνέοντας έτσι τη νέα γενιά μεταρρυθμιστών.

Τέλος, η κα Emily Dunham, επικεφαλής της πανεπιστημιούπολης και των εμπειριών της National Geographic Society, ανέφερε ότι αυτή η εμπειρία πρόκειται να γίνει βασικό στοιχείο της κοινότητας της Ουάσιγκτον, ιδιαίτερα στη γειτονιά Golden Triangle, και υπογράμμισε τη σημασία του να χτίσει πάνω στην κληρονομιά της ως ιστορικό ίδρυμα στην πόλη.

Διαβάστε ακόμη: