Το παιχνίδι «Blackout Challenge», το παιχνίδι θανάτου στο Tik Tok, προκαλεί τρόμο στους γονείς αφού τα περιστατικά με θανάτους νέων παιδιών αυξάνονται και προκαλούν σοκ στην κοινωνία.

Τελευταίο θύμα ένα 12χρονο αγόρι στα Κάτω Πατήσια που βρέθηκε απαγχονισμένο στο δωμάτιο του. Η είδηση της αυτοκτονίας του 12χρονου αγοριού το βράδυ της Παρασκευής προκάλεσε σοκ με τις αρχές να προσπαθούν να διερευνήσουν τι οδήγησε το μικρό αγόρι στην απόφαση να δώσει τέλος στη ζωή του.

Τι είναι το «blackout challenge»

H «πρόκληση συσκότισης», ή αλλιώς «Blackout Challenge», ενθαρρύνει τους ανθρώπους να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους, για να ανεβάσουν στη συνέχεια το βίντεο στη γνωστή πλατφόρμα. Μόνο που, ουκ ολίγες φορές, το παιχνίδι αυτό έχει αποβεί μοιραίο.

Οι γιατροί έχουν και στο παρελθόν προειδοποιήσει για τους κινδύνους από τη συμμετοχή στη συγκεκριμένη πρόκληση, που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο. Άλλοτε, σύμφωνα με τους γιατρούς, το «Blackout Challenge» μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία, κρίσεις, ακόμη και εγκεφαλικές βλάβες.

Συγκλονιστικό βίντεο από το Tik Tok

Δείτε συγκλονιστικό βίντεο από το παιχνίδι που μπορεί να τους στοιχίσει ακόμα και τη ζωή.

Τι ερευνά η Αστυνομία

Η Αστυνομία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα μεταξύ αυτών και την πιθανότητα ο θάνατος του τυχόν να σχετίζεται με την παράνομη “πρόκληση” «Blackout Challenge» που κυκλοφορεί στη δημοφιλή πλατφόρμα του Τικ Τοκ καλώντας τους συμμετέχοντες να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους.

Οι Αρχές έχουν κατάσχει το λαπτοπ του παιδιού για έρευνα διευκρινίζοντας πως δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής κάποιος συσχετισμός αλλά και πως στη χώρα μας δεν υπάρχει καμία τέτοια αναφορά ή καταγγελία για τραυματισμό ή θάνατο από το εν λόγω παιχνίδι ή κάποιο άλλο διαδικτυακό.

Το παιδί που έμενε με τη μητέρα του και τον αδερφό του, καθώς οι γονείς του ήταν σε διάσταση βρήκε η ίδια η μητέρα έπειτα από σύντομη απουσία από το σπίτι.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή «Από τις 6» ο Αλέξανδρος Κανδρής, δημοσιογράφος που ανέδειξε το θέμα, το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή και έγινε γνωστό όταν οι γονείς του ειδοποίησαν ότι ο αδερφός του δεν θα λάβει μέρος στους προγραμματισμένους αγώνες παγκρατίου το περασμένο Σάββατο στο Λουτράκι.