Πάμε τώρα στο τι γίνεται ή δεν γίνεται από το ΤΧΣ για τις 4 τράπεζες, στις οποίες κατέχει μικρά ή μεγάλα ποσοστά μετοχών.

Το Ταμείο δεν τρέχει αυτό το διάστημα κάποια ειδική διαδικασία, καθώς θα πρέπει πρώτα να επιλεγούν οι σύμβουλοι διάθεσης για όλες, πλην της Εθνικής που έχει ήδη επιλεγεί η Goldman Sachs.

Όσο για τις κάποτε προτάσεις, τόσο της ιταλικής ΙΟΝ για την Πειραιώς, όσο και των Σαουδαραβών για την Εθνική, για τις οποίες γίνεται ακόμα και τώρα αναφορά από ορισμένους κύκλους και κάποια ΜΜΕ, η “απάντηση” δε θα μπορούσε να είναι άλλη από την ακόλουθη:

Η μεν ΙΟΝ είχε προτείνει τιμή ανά μετοχή για την Πειραιώς το 1,3 ευρώ και χθες η μετοχή ξεπέρασε και τα 2 ευρώ, οπότε είναι προφανώς άκυρη και εκτός πραγματικότητας.

Η δε πρόταση των Σαουδαραβών του PPF για την Εθνική, ομοίως είναι ουσιαστικά και τυπικά άκυρη (ανύπαρκτη, θα έλεγα εγώ).

Μόνο αν υπάρξουν νέες προτάσεις, συγκεκριμένες και με βάση τον “οδηγό” που έχει δημοσιοποιήσει το Ταμείο, θα μπορεί να ενεργοποιηθεί η όποια διαδικασία κριθεί ως η πρέπουσα από το ΤΧΣ, τέτοια που να μην αποκλείει την εκδήλωση ενδιαφέροντος από οποιονδήποτε άλλον ενδιαφερόμενο και για οποιοδήποτε ποσοστό. Αυτά, για να είστε πάντα ενήμεροι.

Διαβάστε ακόμη: