Δεν πρόκειται για…αστείο, ούτε για ευφυολόγημα, αλλά για πραγματικότητα.

Τη στρατηγική αποεπένδυσης από τις τράπεζες, όλοι την είδαν, όλοι (υποτίθεται) ότι όχι απλώς τη διάβασαν, αλλά τη μελέτησαν επισταμένως, αλλά οι δυνητικά ενδιαφερόμενοι προσφεύγουν καθημερινά στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ζητώντας διευκρινίσεις επί διευκρινίσεων.

Ουσιαστικά, πρόκειται για…μαθήματα που κάνει το Ταμείο σε κάθε ενδιαφερόμενο επενδυτή, μεταξύ των οποίων φιγουράρουν όλα τα μεγάλα ονόματα των διεθνών επενδυτικών τραπεζών.

Τα “μαθήματα” φυσικά δεν γίνονται δια ζώσης, κάτι τέτοιο θα ήταν πρακτικά αδύνατο, αλλά μέσω τηλεδιασκέψεων επιτυγχάνεται ο σκοπός των σεμιναρίων, επί του τρόπου που έχει επιλέξει το Ταμείο να ρευστοποιήσει τις συμμετοχές του σε Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank.

Όσο για τα περί επιτόπιας ενημέρωσης του ESM στην έδρα του από τους επικεφαλής του Ταμείου, μάλλον εκ του περισσού κινούνται, καθώς “βλέπει” ούτως ή άλλως τους τροϊκανούς-μέλη του ΤΧΣ, που έχουν την πλειοψηφία στο όργανο, καθώς άμεσα ο ESM ελέγχει 2 μέλη και έμμεσα άλλα 4, σε σύνολο 9 μελών.

Έχει, δηλαδή, τον πλήρη έλεγχο ανά πάσα στιγμή, άλλωστε αποτελεί εποπτευόμενο όργανο του.

Διαβάστε ακόμη: