Οι ευρωπαϊκές αγορές ανέστρεψαν το αρνητικό κλίμα της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για την τελευταία απόφαση νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,4%, με τους περισσότερους κλάδους να βρίσκονται στο πράσινο. Ο δείκτης αναφοράς υποχώρησε 1,2% χθες στο χαμηλότερο επίπεδο του σχεδόν ενός μήνα, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7794.14 μονάδες θετικός κατά 0,27%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται ανοδικά κατά 0,58%, στις 15817.68. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται υψηλότερα κατά 0,67%, στις 7432.82. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 26878.94 μονάδες θετικός κατά 0,93%, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 9086.4 μονάδες οριακά θετικός κατά 0,05%.

Η UniCredit σημείωσε άνοδο 5,2% αφού κατέρριψε τις προβλέψεις των αναλυτών και αύξησε την καθοδήγησή της για το έτος.

«Πιστεύω ότι είναι ένας συνδυασμός μιας θετικής μακροοικονομικής, πιθανώς καλύτερης από ό,τι περιμέναμε, και το γεγονός ότι ο συνεχιζόμενος μετασχηματισμός μας πιθανώς ενισχύει τα αποτελέσματά μας και οι γραμμές άμυνάς μας διατηρούν το κόστος κινδύνου μας χαμηλό», δήλωσε στο CNBC ο CEO Andrea Orcel.

Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός τομέας σημείωσε άνοδο 0,4% παρά τις συνεχιζόμενες περιφερειακές τραπεζικές ανησυχίες των ΗΠΑ.

Οι επενδυτές αξιολόγησαν επίσης τα αποτελέσματα από την BNP Paribas, η μεγαλύτερη τράπεζα της ευρωζώνης, η οποία σημείωσε άνοδο 0,5% αφού ανέφερε διπλασιασμό των κερδών το πρώτο τρίμηνο.

Οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου πρόσθεσαν στις απότομες απώλειες της Τρίτης, καθώς οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν περαιτέρω, υποχωρώντας επιπλέον 1,1%. Οι μετοχές τροφίμων και ποτών κατέγραψαν κέρδη, άνοδο 1%, καθώς οι μετοχές της εξόρυξης κατέγραψαν κέρδη 0,7%.

Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters είπαν ότι αναμένουν ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, με τους υπόλοιπους να προβλέπουν παύση.

Διαβάστε περισσότερα