Η BNP Paribas SA αύξησε το συνολικό ποσό μπόνους για τους κορυφαίους επενδυτικούς τραπεζίτες πέρυσι, καθώς σημείωσε κέρδη εσόδων, κυρίως εξαιτίας της αυξημένης μεταβλητότητας στην αγορά.

Το σύνολο των μεταβλητών αποζημιώσεων για αυτό που αποκαλεί «σημαντικούς υπεύθυνους ανάληψης κινδύνου» στη λειτουργία της επενδυτικής τραπεζικής αυξήθηκε κατά 14% σε 504.3 εκατ. ευρώ (550 εκατ. δολάρια), σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα (07/04). Δεδομένου ότι ο αριθμός αυτών των τραπεζιτών μειώθηκε ελαφρώς σε σύγκριση με έναν χρόνο νωρίτερα, το μέσο μπόνους αυξήθηκε περίπου 18%.

Αυτή η αύξηση συμβαδίζει περίπου με την αύξηση των εσόδων της ομάδας κατά 16%, πέρυσι. Τα κέρδη προήλθαν από το τμήμα συναλλαγών της BNP, το οποίο κέρδισε 27%, ενώ, η μονάδα παγκόσμιας τραπεζικής σημείωσε αύξηση 2.6%. Ο αριθμός των εργαζομένων σε όλη την BNP που κερδίζουν πάνω από 1 εκατ. ευρώ αυξήθηκε κατά 26% συγκριτικά με έναν χρόνο νωρίτερα, στα 369 άτομα.

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν διαφοροποιηθεί ευρέως στις πολιτικές αποζημίωσής τους, μετά τα μεικτά αποτελέσματα του περασμένου έτους. Ο όμιλος UBS μείωσε τα μπόνους κατά 10%, ενώ, η Credit Agricole SA τα αύξησε για τους επενδυτικούς της τραπεζίτες κατά 10%, αν και οι εκτεταμένες προσλήψεις σήμαιναν ότι το μέσο μπόνους παρέμεινε αμετάβλητο. Η Deutsche Bank AG διατήρησε ελάχιστα αλλαγμένη τη βάση της.

Η ιταλική UniCredit SpA αποτελεί μία από τις ελάχιστες εξαιρέσεις, αυξάνοντας τα μπόνους κατά 20%, αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες και αύξησε τις αποδόσεις των μετόχων, όπως ανέφερε το Bloomberg. Το συνολικό ποσό μπόνους που η BNP Paribas διαθέτει για τους σημαντικούς φορείς ανάληψης κινδύνων σε ολόκληρη την τράπεζα αυξήθηκε, επίσης, αν και με βραδύτερο ρυθμό, κερδίζοντας περίπου 8% σε 593.2 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: