Η γαστρονομία της Θεσσαλονίκης, ως ένα από τα… ισχυρότερα «χαρτιά» για την τουριστική ανάπτυξη και την προβολή της πόλης διεθνώς, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Κωνσταντίνου Ζέρβα με τον διάσημο μάγειρα, Τζέιμι Όλιβερ, ο οποίος βρέθηκε στην πόλη για τα γυρίσματα εκπομπής.

Ο κ. Ζέρβας μίλησε με τον Τζέιμι Όλιβερ για τη νέα δυναμική που διαμορφώνει η ένταξη της Θεσσαλονίκης στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO, στον τομέα της γαστρονομίας.

Μάλιστα, τού πρόσφερε δύο φιάλες «Γοργόνα», ήτοι του κρασιού που παράγεται από τον αστικό αμπελώνα του Δήμου. Ο Βρετανός σεφ επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη λειτουργία του αστικού αμπελώνα της Θεσσαλονίκης αλλά και για τα σχέδια που τού παρουσίασε ο κ. Ζέρβας αναφορικά με την οργάνωση δημοπρασίας των κρασιών για πρώτη φορά στην ιστορία, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την υποστήριξη ανθρώπων που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες.

Για τη δυναμική πορεία της Θεσσαλονίκης στον τομέα της γαστρονομίας και του τουρισμού, μίλησε και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Μαρία Καραγιάννη.

Διαβάστε ακόμη:

Το «σόου» Καραμανλή στα Ανώγεια και η αγωνιώδης προσπάθειά του να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τα… «κέντρα» που επιδιώκουν να απόσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση, έχουν όνομα και επώνυμο

Κύθνος: Γιατί βυθίστηκε το εντυπωσιακό σκάφος «007»