Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, απάντησε στην εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, η οποία και ζήτησε την αποπομπή του από τη Νέα Δημοκρατία.

Ειδικότερα, ο κ. Θεοδωρικάκος σημειώνει:

«Εκείνοι:
• που μας κατηγόρησαν ότι ξυπνήσαμε νωρίς τα παιδιά, όταν η Αστυνομία συνέλαβε τρεις εγκληματικές οργανώσεις στη φοιτητική Εστία Ζωγράφου
• που δεν ζήτησαν ποτέ συγγνώμη για τις προκλητικές συκοφαντίες τους περί δολοφόνων για το ανύπαρκτο πεντάχτρονο κοριτσάκι στον Έβρο
• που εργαλειοποιούν για κομματικό όφελος την τραγωδία ενός 12χρονου κακοποιημένου κοριτσιού, παρότι οι δράστες είναι ήδη στη φυλακή
• που επιτίθενται διαρκώς στην Ελληνική Αστυνομία
• που ο πολιτικός τους λόγος είναι ο ορισμός του τεχνητού διχασμού

Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν άλλαξε ποτέ.

Δεν βρίσκει ούτε μία λέξη να καταδικάσει τους αναρχικούς, που πετούν πέτρες και μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας. Θα πάρουν την απάντηση που του πρέπει από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες στις 21 Μαΐου».

Οικονόμου σε Τσαπανίδου: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με την τάξη και τη νομιμότητα ή τη βία και την μπαχαλοποίηση;

Λίγο νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην Πόπη Τσαπανίδου, που ζήτησε την αποπομπή του Τάκη Θεοδωρικάκου από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Οικονόμου κατηγόρησε την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα της ότι «χρόνια τώρα, δεν βρίσκει να πει ούτε μια κουβέντα συμπαράστασης στο προσωπικό της ΕΛΑΣ, το οποίο αγωνίζεται νυχθημερόν με αυταπάρνηση για τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια, τις οποίες διαταράσσουν πρόσωπα και συλλογικότητες που σπεύδει να καλύψει πολιτικά».

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου

«Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ όπως άλλωστε και ολόκληρο το κόμμα της, χρόνια τώρα, δεν βρίσκει να πει ούτε μια κουβέντα συμπαράστασης στο προσωπικό της ΕΛΑΣ, το οποίο αγωνίζεται νυχθημερόν με αυταπάρνηση για τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια, τις οποίες διαταράσσουν πρόσωπα και συλλογικότητες που σπεύδει να καλύψει πολιτικά.

Με τον τρόπο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει λάδι στη φωτιά. Για όποιον λόγο κι αν το κάνει, δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στον τόπο και τους πολίτες. Ας αφήσει τις υποκριτικές κραυγές και τις υπεκφυγές κι ας μας πει καθαρά: είναι με την τάξη και τη νομιμότητα ή με τη βία και τη μπαχαλοποίηση;»

Διαβάστε περισσότερα