Το Crown πρόκειται να κάνει την τελευταία του υπόκλιση, μετά από έξι σεζόν, αφήνοντας σε κριτικούς και κοινό τις καλύτερες των εντυπώσεων, με τους συλλέκτες να έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν κάποιο «βασιλικό» αναμνηστικό.

Τον επόμενο χρόνο, ο οίκος Bonhams θα δημοπρατήσει 450 σκηνικά και κοστούμια από τη σειρά του Netflix. Μια ζωντανή δημοπρασία περίπου 150 τεμαχίων θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 7 Φεβρουαρίου, ενώ μια ηλεκτρονική δημοπρασία περίπου 300 τεμαχίων θα διαρκέσει από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 8 Φεβρουαρίου.

Γραμμένο και δημιουργημένο από τον Πίτερ Μόργκαν, το The Crown έχει επαινεθεί για τη ρεαλιστική απεικόνιση της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Ο βραβευμένος με Όσκαρ σχεδιαστής παραγωγής Μάρτιν Τσάιλντς και η ομάδα του έχουν αναδημιουργήσει σχολαστικά αμέτρητες εμβληματικές εμφανίσεις και ιστορικά ορόσημα και στις έξι σεζόν. Τα κομάτια που προσφέρονται από τον Bonhams αποτελούν απόδειξη της φιλοδοξίας της σειράς για πιστότητα. 

Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν βασικά κομμάτια από τη τηλεοπτική στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ, συμπεριλαμβανομένου ενός αντιγράφου της τελετουργικής ενδυμασίας της μονάρχη (εκτίμηση: $25.000 έως $38.000) και της μοναδικής παγκοσμίως αναπαραγωγής της χρυσοποίκιλτης βασιλικής άμαξας Gold State Coach (εκτίμηση: $38.000 έως $63.000). Η δημιουργική ομάδα του Στέμματος φέρεται να εξέτασε πολλές ώρες αρχειακού υλικού για να καταγράψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της πραγματικότητας της τελετής στέψης.

Άλλα που ξεχωρίζουν περιλαμβάνουν το «Revenge Dress» (εκτίμηση: $10.100 έως $15.200) που φορούσε η πριγκήπισσα Νταϊάνα στη Serpentine Gallery στο επεισόδιο πέντε της πέμπτης σεζόν και το εκθαμβωτικό αντίγραφο του δαχτυλίδι αρραβώνων της Lady Di (εκτίμηση: $2.500 έως $3.800). Θα μπορούσατε ακόμη και να αποκτήσετε την… εξώπορτα της Ντάουνινγκ Στριτ 10 (εκτίμηση: $25.000 έως $38.000) ή τις πύλες από σφυρήλατο σίδερο του Παλατιού του Μπάκιγχαμ ($7.600 έως $10.100 ).

«Τα εμβληματικά κοστούμια, τα στηρίγματα και τα σκηνικά από το The Crown έχουν ερευνηθεί εκτενώς και γίνονται με πραγματικά εντυπωσιακή προσοχή στη λεπτομέρεια από τεχνίτες», δήλωσε στο Robb Report ο Τσάρλι Τόμας, διευθυντής του ομίλου Bonhams UK για πωλήσεις σπιτιών και ιδιωτικές και εμβληματικές συλλογές. «Δεν είναι μόνο μια απίστευτη ευκαιρία να αποκτήσετε κομμάτια από την σειρά-ορόσημο, αλλά είναι και ότι πιο κοντά στο πραγματικό για όποιον δεν μπορεί να αποκτήσει το αληθινό αντικείμενο—είτε είναι η πρόσοψη της Ντάουνινγκ Στριτ 10 είτε το δαχτυλίδι αρραβώνων της πριγκίπισσας Νταϊάνα».

Η δημοπρασία έχει επίσης μια φιλανθρωπική πλευρά. Τα έσοδα από τη ζωντανή πώληση θα διατεθούν για την ίδρυση του προγράμματος Left Bank Pictures—The Crown Scholarship στην Εθνική Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (NFTS). Αυτό θα υποστηρίξει αρκετούς φοιτητές στο NFTS τα επόμενα 20 χρόνια.

Τα τελευταία έξι επεισόδια της έκτης και τελευταίας σεζόν του The Crown θα κυκλοφορήσουν στο Netflix στις 14 Δεκεμβρίου. Σπεύσατε λοιπόν όσοι θέλετε αυτά τα faux βασιλικά αντικείμενα.

Διαβάστε ακόμη: