Ο νέος κύκλος της σειράς The Crown του Netflix πρόκειται να παρουσιάσει τις τελευταίες στιγμές της πριγκίπισσας Νταϊάνα πριν από τον τραγικό θάνατό της στο Παρίσι, κάτι που προκαλεί οργή στο Παλάτι και τους βασιλικούς θαυμαστές.

Σύμφωνα με την The Sun, ο 5ος κύκλος της πετυχημένης σειράς, που θα κάνει πρεμιέρα στις 9 Νοεμβρίου, θα καλύψει τις ημέρες, ακόμη και τις ώρες πριν από τον τραγικό θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα σε αυτοκινητιστικό στο Παρίσι τον Αύγουστο του 1997.

Σκηνή από τον 5ο κύκλο του The Crown εικονίζει τον πρίγκιπα Κάρολο με την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τα δύο τους παιδιά
Η σειρά βρίσκεται ήδη αντιμέτωπη με επικρίσεις για άλλες σκηνές που πρόκειται να εμφανιστούν στον νέο κύκλο, μεταξύ των οποίων η παρουσίαση του βασιλιά Καρόλου ως άπιστου ραδιούργου που συνωμοτούσε εναντίον της ίδιας του της μητέρας αλλά και του «ειδυλλίου» του πρίγκιπα Φίλιππου με τη στενή του φίλη Πένι Ρόμσεϊ, με πολλούς να κάνουν λόγο για ντροπή, ιδίως μετά τον πρόσφατο θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ένας βασιλικός εμπειρογνώμονας, ο επίσημος βιογράφος της βασιλομήτορος, χαρακτήρισε τη σειρά ως «απεχθή» και «σκόπιμα επιζήμια», αναφερόμενος στη σκηνή όπου ο πρίγκιπας Κάρολος λέει στη βασίλισσα πως θα έπρεπε να τη «ρίξουν στη φυλακή« επειδή είναι «κακή μητέρα». Το Netflix, βέβαια, από την πλευρά του τονίζει συστηματικά πως η σειρά δεν αποτυπώνει τα πραγματικά γεγονότα, αλλά είναι προϊόν μυθοπλασίας.

Στον νέο κύκλο της σειράς The Crown θα δούμε τις τελευταίες ώρες της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Ωστόσο, όλοι -ακόμη και τα μέλη του συνεργείου- ανησυχούν για τις σκηνές που απεικονίζουν τις τελευταίες ώρες της πριγκίπισσας Νταϊάνα, με έναν να φέρεται να λέει στην The Sun «αισθάνομαι σαν να ξεπερνιέται μια πολύ λεπτή γραμμή». Την ίδια ώρα, ακόμη και μια πηγή κοντά στον πρίγκιπα Γουίλιαμ- τον μεγαλύτερο γιο της πριγκίπισσας, δήλωσε χθες το βράδυ πως αναμένουν ότι ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα εξοργιστεί από την κίνηση του Netflix να αναπαραστήσει τις τελευταίες ημέρες της μητέρας του, για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Το Netflix επιμένει πως ο θάνατος της Νταϊάνα στη σήραγγα Pont de l’Alma στο κέντρο του Παρισιού, δεν θα παρουσιαστεί στον νέο κύκλο. Συγκεκριμένα, ο νέος κύκλος θα καλύπτει τις ημέρες και τις ώρες πριν και μετά το τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα, αλλά όπως ανέφερε η εταιρεία «Η ακριβής στιγμή του τροχαίου δεν θα παρουσιαστεί».

Ωστόσο, μια πηγή από τα γυρίσματα φέρεται να δήλωσε στη The Sun: «Το να επιστρέψουμε στο Παρίσι και να αναπαραστήσουμε τις τελευταίες ημέρες και ώρες της Νταϊάνα, μοιάζει πολύ άβολο. Η σειρά πάντα προσπαθούσε να παρουσιάσει μια φανταστική εκδοχή της βασιλικής ιστορίας με όσο το δυνατόν περισσότερη ευαισθησία. Αλλά τελευταία, καθώς τα πράγματα πλησιάζουν στο σήμερα, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να επιτευχθεί αυτή η ισορροπία».

Αντιδρούν βασιλικοί ειδικοί -Είναι προϊόν μυθοπλασίας και όχι η αλήθεια

Την ίδια ώρα, ο επίσημος βιογράφος της βασιλομήτορος χαρακτήρισε τη σειρά «απεχθή» και «σκόπιμα επιζήμια». Συγκεκριμένα, ο Γουίλιαμ Σόουκρος, σε επιστολή του προς την Daily Telegraph, δήλωσε ότι το The Crown είναι «γεμάτο με ψέματα και μισές αλήθειες που περικλείονται σε δαντέλα και βελούδο», ενώ κατηγόρησε τον δημιουργό της σειράς, Πίτερ Μόργκαν, πως οργάνωσε μια εκστρατεία κακοποίησης» της μοναρχίας και «καταστροφής με ψέματα ενός ζωτικού θεσμού».

Ακόμη και η πρώην υπουργός Πολιτισμού Ναντίν Ντόρις δήλωσε ότι το σωστό θα ήταν η σειρά να εμφανίζει μια προειδοποίηση πως πρόκειται για προϊόν μυθοπλασίας και όχι για την πραγματική απεικόνιση της ιστορίας. Όπως δήλωσε, «εάν ένα πρόγραμμα είναι καθαρά μυθοπλασία, όπως προφανώς είναι αυτή η σειρά, στο όνομα της δικαιοσύνης και της διαφάνειας, θα πρέπει να το δηλώνει σαφώς. Είναι αρκετά παράξενο να εμφανίζονται άνθρωποι που ζουν σήμερα αλλά δεσμεύονται από το πρωτόκολλο και δεν μπορούν να αντικρούσουν ψευδείς εντυπώσεις και επινοημένα σενάρια, γνωρίζοντας ότι πολλοί τηλεθεατές θα τα θεωρήσουν αληθινά».

Διαβάστε ακόμη: