H νέα σεζόν της πολυβραβευμένης υπερπαραγωγής του Netflix αναμένεται να καλύψει το διαζύγιο του πρίγκιπα Καρόλου και της Νταϊάνα, πριγκίπισσας της Ουαλίας, καθώς και τον τραγικό θάνατο της τελευταίας το 1997.

Ποια ηθοποιός θα υποδυθεί τη βασίλισσα στην 5η σεζόν του «The Crown»;

Η Ιμέλντα Στόντον, γνωστή για τον ρόλο της Ντολόρες Άμπριτζ στις ταινίες Χάρι Πότερ καθώς και για την υποψηφιότητά της για Όσκαρ για τον ρόλο της στην ταινία Vera Drake, θα διαδεχθεί την Ολίβια Κόλμαν. «Λάτρεψα το The Crown από την αρχή», ανέφερε η Στόντον σε δήλωσή της, όταν ανακοινώθηκε ο ρόλος της. «Ως ηθοποιός ήταν χαρά μου να βλέπω πώς τόσο η Κλερ Φόι όσο και η Ολίβια Κόλμαν έδιναν κάτι ιδιαίτερο και μοναδικό στο σενάριο του Πίτερ Μόργκαν. Είναι πραγματική τιμή για μένα να ενταχθώ σε μια τόσο εξαιρετική δημιουργική ομάδα και να οδηγήσω το The Crown στην ολοκλήρωσή του».

Στις 30 Ιουλίου, το Netflix δημοσίευσε μια πρώτη εικόνα της Στόντον στον ρόλο της, με μια διακριτική μπλούζα με φιόγκο και ένα κολιέ από μαργαριτάρια, με την απλή λεζάντα: «Μια πρώτη ματιά στη νέα μας βασίλισσα Ελισάβετ Β’, την Ιμέλντα Στόντον».

The Crown: Έρχεται ο 5ος κύκλος- Όλα όσα γνωρίζουμε

Ποιος άλλος θα συμμετέχει στην 5η σεζόν του «The Crown»;

Η Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι –η οποία είχε πρωταγωνιστικούς ρόλους στις ταινίες «The Great Gatsby» του Μπαζ Λούρμαν, «Widows» του Στιβ Μακ Κουίν και «Tenet» του Κρίστοφερ Νόλαν– θα αναλάβει τον ρόλο της Νταϊάνα, πριγκίπισσας της Ουαλίας από την Έμα Κόριν στην πέμπτη σεζόν. «Το πνεύμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα, τα λόγια και οι πράξεις της ζουν στις καρδιές τόσων πολλών ανθρώπων. Είναι πραγματικό προνόμιο και τιμή μου να συμμετέχω σε αυτή την αριστουργηματική σειρά, η οποία με έχει καθηλώσει απόλυτα από το πρώτο επεισόδιο» δήλωσε η 31χρονη Αυστραλή ηθοποιός. Εν τω μεταξύ, ο Ντόμινικ Γουέστ θα αναλάβει τον ρόλο του πρίγκιπα Καρόλου, αντικαθιστώντας τον Τζος Ο’ Κόνορ.

Επιπλέον, η Λέσλι Μάνβιλ θα εμφανιστεί ως πριγκίπισσα Μάργκαρετ, μετά τις Έλενα Μπόναμ Κάρτερ και Βανέσα Κίρμπι. «Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένη που θα υποδυθώ την πριγκίπισσα Μαργαρίτα» δήλωσε η Μάνβιλ μέσω του Netflix. «Η σκυτάλη παραδίδεται από δύο τρομερές ηθοποιούς και πραγματικά δεν θέλω να απογοητεύσω κανέναν. Επιπλέον, το να υποδυθούμε τις αδερφές με την αγαπημένη μου φίλη Ιμέλντα Στόντον θα είναι μεγάλη μου χαρά». Η Μάνβιλ είναι ίσως πιο γνωστή από την υποψηφιότητά της για Όσκαρ και BAFTA για την ερμηνεία της στο πλευρό του Ντάνιελ Ντέι Λούις στην ταινία «Phantom Thread» του 2018.

The Crown: Έρχεται ο 5ος κύκλος- Όλα όσα γνωρίζουμε

Η Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι ως πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Όσο για τον πρίγκιπα Φίλιππο, ο Τζόναθαν Πράις, γνωστός από τον ρόλο του High Sparrow στο Games of Thrones, θα είναι ο τελευταίος Δούκας του Εδιμβούργου του The Crown. Ο 74χρονος Ουαλός ηθοποιός κέρδισε την πρώτη του υποψηφιότητα για καλύτερο ηθοποιό στα βραβεία Όσκαρ του 2020 για τον ρόλο του στην ταινία του Netflix «The Two Popes».

The Crown: Έρχεται ο 5ος κύκλος- Όλα όσα γνωρίζουμε

«Η θετική εμπειρία που είχα από την παραγωγή του The Two Popes μου έδωσε την αυτοπεποίθηση να αντιμετωπίσω την τρομακτική προοπτική να υποδυθώ τον πρίγκιπα Φίλιππο» δήλωσε ο Πράις, που στο παρελθόν έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές από τις μεγαλύτερες τραγωδίες του Σαίξπηρ, έχοντας τιμηθεί και με βραβείο Olivier ως Άμλετ στο Μπρόντγουεϊ. Το καστ συμπληρώνουν η Ολίβια Γουίλιαμς ως Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, ο Τζόνι Λι Μίλερ ως πρωθυπουργός Τζον Μέιτζορ, ο Καλίντ Αμπντάλα ως ο τελευταίος σύντροφος της Νταϊάνα, Ντόντι, και ο Σαλίμ Ντόου ως ο πατέρας του, Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ.

Πώς θα είναι τα κοστούμια στην 5η σεζόν του «The Crown»;

Η βραβευμένη με Emmy σχεδιάστρια κοστουμιών Έιμι Ρόμπερτς, η οποία επιμελείται τα κοστούμια από την τρίτη σεζόν, επέστρεψε για τα τελευταία μέρη. Πρόσφατες φωτογραφίες από τα γυρίσματα δείχνουν την Ντεμπίκι ως Νταϊάνα, να κολυμπά στη θάλασσα με πράσινο μαγιό και λευκό σορτσάκι, να χαιρετά από ένα γιοτ φορώντας ένα φλοράλ φόρεμα με έντονους ώμους και να περπατά στην ισπανική ύπαιθρο με ένα χακί σύνολο. Όπως και στις προηγούμενες σεζόν, πολλές από τις εμφανίσεις είναι εμπνευσμένες από τα αυθεντικά ρούχα της Νταϊάνα και όχι ακριβείς αντιγραφές.

Πότε θα κυκλοφορήσει η 5η σεζόν του «The Crown»;

Στις 25 Σεπτεμβρίου, το Netflix ανακοίνωσε ότι η πέμπτη σεζόν θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2022. Δημοσίευσε επίσης ένα βίντεο με την Ιμέλντα Στόντον στα γυρίσματα της σειράς, καθισμένη σε ένα γραφείο με τα πορτρέτα της Κλερ Φόι και της Ολίβια Κόλμαν στον ρόλο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ πίσω της.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που κληρονομώ τον ρόλο της βασίλισσας Ελισάβετ από δύο εξαιρετικές ηθοποιούς», λέει η ίδια. «Ελπίζω να φαίνομαι ήρεμη, συγκεντρωμένη και ικανή. Το στομάχι μου, εν τω μεταξύ, κάνει τούμπες».