Η θρυλική θαλαμηγός «Χριστίνα» που κάποτε ανήκε στον Έλληνα κροίσο Αριστοτέλη Ωνάση, και φέρει το όνομα της αγαπημένης του κόρης, χρησιμοποιείται στα γυρίσματα της πέμπτης σειράς του «The Crown» στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα.

Στο επιβλητικό – γιοτ αυτές τις μέρες, σύμφωνα με τη Daily Mail, πραγματοποιούνται τα γυρίσματα του 5ου κύκλου της επιτυχημένης σειράς «The Crown». Η θαλαμηγός λειτουργεί ως το σκηνικό για την επίσκεψη του πρίγκιπα Καρόλου και της πριγκίπισσας Νταϊάνα στη Σεβίλλη, στην Ισπανία, κατά το 1992.

Η θρυλική θαλαμηγός «Χριστίνα» που κάποτε ανήκε στον Έλληνα κροίσο Αριστοτέλη Ωνάση, και φέρει το όνομα της αγαπημένης του κόρης, χρησιμοποιείται στα γυρίσματα της πέμπτης σειράς του «The Crown» στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα.

Η 45η μεγαλύτερη θαλαμηγός στον κόσμο από το 2018

Το σκάφος χρησίμευε αρχικά ως καναδική φρεγάτα και έπλευσε στα νερά για πρώτη φορά το 1943, ενώ έλαβε μέρος στη Μάχη του Ατλαντικού καθώς και στην περίφημη Απόβαση της Νορμανδίας. Ο Ωνάσης αγόρασε το Stormont, όπως ονομαζόταν τότε, μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην τιμή των 34.000 δολαρίων, ξοδεύοντας επιπλέον 4 εκατομμύρια δολάρια για να μετατρέψει το σκάφος σε ένα πολυτελές σούπερ- γιοτ, που πήρε το όνομά του από την κόρη του Χριστίνα Ωνάση.

Οι περίτεχνοι εσωτερικοί χώροι και η απαράμιλλη πολυτέλεια ήταν στα βασικά χαρακτηριστικά της θαλαμηγού, ενώ ανάμεσα στα πιο εντυπωσιακά σημεία της μια πισίνα που μπορούσε να αποστραγγιστεί και να ανυψωθεί στο επίπεδο του καταστρώματος για να μετατραπεί σε πίστα χορού.

Το «Χριστίνα» έθεσε ένα νέο πρότυπο για τα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής εκείνη την εποχή, ειδικά καθώς ανακαινίστηκε ριζικά εν μέσω της λιτότητας της μεταπολεμικής Ευρώπης. Το γιοτ αναδιαμορφώθηκε από τον αρχιτέκτονα Cäsar Pinnau, ενώ η τραπεζαρία των παιδιών σχεδιάστηκε και ζωγραφίστηκε από τον εικονογράφο Ludwig Bemelmans.

Οι διεθνείς jet setters που έχουν διασκεδάσει στο σκάφος

Εκτός από την σύζυγο του Ωνάση, Τζάκι Κένεντι, και την ερωμένη του, Μαρία Κάλλας, στη θαλαμηγό έχουν βρεθεί καλεσμένοι και διασκεδάσει στα περιβόητα πάρτι του Έλληνα κροίσου διεθνείς διασημότητες όπως ο Ομπέρτο Ανιέλι, ο Τζιοβάνι Μπατίστα Μενεγκίνι, ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο Τζον Κένεντι, η Γκρέτα Γκάρμπο, ο Φρανκ Σινάτρα, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, ο Ζαν Πολ Γκέτι, ο Τζον Γουέιν, ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ κ.α., ενώ το 1956 στη θαλαμηγό έλαβε χώρα και η γαμήλια δεξίωση του πρίγκιπα Ρενιέ Γ του Μονακό και της Γκρέις Κέλι.