Eν μέσω κλιμακούμενου ρυθμιστικού ελέγχου στον χώρο των cryptos, η πρόσφατη ειδοποίηση Wells (προειδοποίηση για κυρώσεις) της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) για το αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο Uniswap, έχει προκαλέσει σοκ στον κλάδο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Coinbase, Brian Armstrong, έχει εκφράσει έντονα την ανάγκη για νομοθέτες υπέρ της κρυπτογράφησης, ιδίως υπό το πρίσμα των πρόσφατων ενεργειών επιβολής.

Ωστόσο, η πρόσφατη ακρόαση της Τραπεζικής Επιτροπής της Γερουσίας των ΗΠΑ σχετικά με την παράνομη χρηματοδότηση σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και η ανακοίνωση επιβολής της Uniswap, έχουν προκαλέσει ανησυχίες στον κλάδο.

Ο Ράιαν Σέλκις, ιδρυτής της Messari, έχει αναδείξει τον Ντόναλντ Τραμπ ως τον πιθανό σωτήρα των κρυπτονομισμάτων στη Δύση.

Ειδικότερα, ο Selkis πιστεύει ότι η επανεκλογή του προέδρου Γουόρεν ή μια πιθανή προεδρία Μπάιντεν θα μπορούσε να σημάνει την καταστροφή για τα κρυπτονομίσματα, με αυξημένες ρυθμιστικές καταστολές στον ορίζοντα.

Σύμφωνα με τον Selkis, ο Trump αντιπροσωπεύει την καλύτερη ευκαιρία για την κρυπτογράφηση να ευδοκιμήσει χωρίς να πνιγεί από κανονισμούς.

Η στάση του Τραμπ για τα κρυπτονομίσματα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Galaxy Digital, Mike Novogratz, μοιράζεται παρόμοιο συναίσθημα σχετικά με τις δυνατότητες του Trump ως ηγέτη υπέρ της κρυπτογράφησης.

Ο Novogratz υποδηλώνει ότι η απουσία του Τραμπ από την εξουσία, του επιτρέπει να ισχυριστεί μια στάση υπέρ των crypto. Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις του, εάν επιστρέψει στο αξίωμα.

Μάλιστα, καθώς εντείνονται οι δράσεις επιβολής της νομοθεσίας για τα crypto, υπάρχουν προβλέψεις για μαζική μετανάστευση των αμερικανικών εταιρειών του κλάδου σε ασφαλέστερες δικαιοδοσίες όπως το Ντουμπάι ή η Σιγκαπούρη.

Οι πρόσφατες ενέργειες κατά της Uniswap, ενός εξέχοντος ονόματος στον κλάδο του DeFi στις ΗΠΑ, τροφοδότησαν περαιτέρω τις ανησυχίες για την καταστολή της καινοτομίας στον συγκεκριμένο κλάδο.

Ο Jason Yanowitz της Blockworks τονίζει ότι η ρυθμιστική πίεση κινδυνεύει να ωθήσει τους καλύτερους ιδρυτές μακριά από τις ΗΠΑ, παρεμποδίζοντας ενδεχομένως την καινοτομία για τα επόμενα χρόνια.

Έτσι, με αφορμή τις ενέργειες του προέδρου της SEC Gensler, ο Selkis προτρέπει τις προσωπικότητες της κρυπτογράφησης να δείξουν την υποστήριξή τους στον Τραμπ.

Τονίζει τη σημασία των επερχόμενων εκλογών του Νοεμβρίου για τη διαμόρφωση του ρυθμιστικού τοπίου για τον κλάδο της κρυπτογράφησης.

Διαβάστε ακόμη: