Διπλασιασμό της συνολικής αξίας της αγοράς των κρυπτονομισμάτων βλέπει ενός του έτους ο διευθύνων σύμβουλος της Ripple, Μπραντ Γκάρλινγκχαουζ, επικαλούμενος την κυκλοφορία του πρώτου αμερικανικού αμοιβαίου κεφαλαίου ανταλλαγής bitcoin spot και του αναμενόμενου halving του bitcoin.

«Η συνολική κεφαλαιοποίηση αγοράς της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων… εύκολα προβλέπεται ότι θα διπλασιαστεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους… [καθώς] επηρεάζεται από όλους αυτούς τους μακροοικονομικούς παράγοντες», δήλωσε ο Γκάρλινγκχαουζ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της νεοσύστατης εταιρείας blockchain Ripple βλέπει τη συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων να ξεπερνά τα 5 τρισεκατομμύρια δολάρια φέτος.

Μιλώντας στο CNBC, ο Γκάρλινγκχαουζ τόνισε ότι είναι γύρω από τον αυτόν τον κλάδο για πολύ καιρό και έχει έχω δει αυτές τις τάσεις να έρχονται και να παρέρχονται: «Είμαι πολύ αισιόδοξος. Νομίζω ότι οι μακροοικονομικές τάσεις, η μεγάλη εικόνα, όπως τα ETF, οδηγούν για πρώτη φορά πραγματικά θεσμικά χρήματα».

«Βλέπετε ότι οδηγεί τη ζήτηση, και ταυτόχρονα η ζήτηση αυξάνεται, η προσφορά μειώνεται», υποστήριξε. «Αυτό δεν χρειάζεται σπουδές στα οικονομικά για να σας πει τι συμβαίνει όταν η προσφορά συρρικνώνεται και η ζήτηση αυξάνεται».

Τα πρώτα αμερικανικά ETF spot bitcoin εγκρίθηκαν στις 10 Ιανουαρίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Συναλλάσσονται σε χρηματιστήρια των ΗΠΑ και επιτρέπουν σε ιδρύματα και ιδιώτες επενδυτές να αποκτήσουν έκθεση στο bitcoin χωρίς να κατέχουν άμεσα το υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο.

Το halving

Το halving του bitcoin είναι ένα τεχνικό γεγονός που λαμβάνει χώρα περίπου κάθε τέσσερα χρόνια στην ιστορία του bitcoin. Μειώνει στο μισό τη συνολική ανταμοιβή εξόρυξης στους εξορύκτες bitcoin, οι οποίοι είναι εθελοντές στο δίκτυο, που χρησιμοποιούν υπολογιστές υψηλής ισχύος για να επαληθεύουν τις συναλλαγές και να κόβουν νέα tokens.

Το τελευταίο τέτοιο γεγονός συνέβη το 2020 και το επόμενο αναμένεται αργότερα αυτόν τον μήνα.

Το Bitcoin έχει αυξηθεί περισσότερο από 140% τους τελευταίους 12 μήνες.

Έφτασε σε υψηλό ρεκόρ πάνω από 73.000 $ στις 13 Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinGecko. Ωστόσο, έκτοτε έχει πέσει πολύ κάτω από το επίπεδο των 70.000 δολαρίων.

Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα του κόσμου ήταν το κύριο χαρακτηριστικό που ώθησε τα κέρδη για την ευρύτερη αγορά.

Το Bitcoin αντιπροσωπεύει περίπου το 49% της συνολικής αγοράς κρυπτογράφησης, με κεφαλαιοποίηση 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από την 1η Απριλίου.

Θετικά σημάδια για τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ

Ένας από τους άλλους παράγοντες που βλέπει ο Γκάρλινγκχαουζ να ωθεί την αγορά σε νέα υψηλά είναι η πιθανότητα θετικής ρυθμιστικής δυναμικής στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μάλιστα, αρκετοί από τον κλάδο ποντάρουν σε υποψηφίους που θα είναι πιο φιλικοί προς τη βιομηχανία.

Η SEC υπό τον πρόεδρο Gary Gensler ήταν επιθετική στην επιβολή της σε εταιρείες κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της Ripple.

Η SEC στόχευσε την Ripple με μήνυση για τίτλους που ισχυριζόταν ότι πούλησε παράνομα το XRP, ένα κρυπτονόμισμα με το οποίο συνδέεται στενά το Ripple, σε μη καταχωρημένες συμφωνίες τίτλων. Η Ripple αρνείται τους ισχυρισμούς.

Διαβάστε ακόμη: