Όπως αποκάλυψε χθες το Radar, μεταξύ των εργολάβων που θα διεκδικήσουν με κλειστή διαδικασία τα έργα υποδομής του Ελληνικού προϋπολογισμού περίπου 370 εκατ. ευρώ (αν και όλο το σκηνικό σχετικά με τα έργα και τους προϋπολογισμούς είναι ασαφές) επήλθε ρήξη!

Η διαφαινόμενη μοιρασιά οδηγήθηκε σε ναυάγιο, με αποτέλεσμα ο καθένας εκ των 5 που είχαν προσκληθεί από την Lamda να κάνει τις επιλογές του, τις συμμαχίες του και να διαμορφώνει αυτόνομα την προσφορά του!

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές το έργο θα «χτυπηθεί» σκληρά, και οι εκπτώσεις θα είναι σίγουρα διψήφιες και πιθανόν μεγάλες!

Τα σχήματα που θα διεκδικήσουν το έργο είναι: Ο Άκτωρ σε κοινοπραξία με την Αρχιρόδον, η ΓΕΚ Τέρνα μόνη της, όπως και ο ΑΒΑΞ, ενώ η Ιντρακάτ κατεβαίνει στον διαγωνισμό μαζί με τον Μυτιληναίο και μια ξένη τεχνική εταιρία!

Οι προσφορές υπεβλήθησαν στην Lamda την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου το βράδυ, σε μια διαδικασία που δεν πήρε δημοσιότητα, δεν προαναγγέλθηκε και όλοι νόμιζαν ότι η υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος μαζί με τα λιμενικά έργα και ορισμένα υποδομών εντός του περιγράμματος του Ελληνικού, θα πραγματοποιείτο τον Φεβρουάριο!!!

Ρήξη στη συμφωνία των εργολάβων για το Ελληνικό!