search

AREA 51

Τελεσίγραφο επτά ημερών φέρεται να απέδωσε στους τραπεζίτες το Μαξίμου – «Οργισμένος» ο πρωθυπουργός από τη στάση διοικητών που αρνούνται να αναλάβουν πρωτοβουλίες!

Πολιτικοί κύκλοι διαρρέουν ότι σε περίπτωση που μέχρι την Πέμπτη κυβέρνηση και τράπεζες δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία, τότε η σύγκρουση θα είναι μετωπική!

Τελεσίγραφο επτά ημερών φέρεται να απέδωσε στους τραπεζίτες το Μαξίμου, «οργισμένος» ο πρωθυπουργός από τη στάση διοικητών που αρνούνται να αναλάβουν πρωτοβουλίες!

Ο πρωθυπουργός είναι οργισμένος από τη στάση κάποιων διοικητών τραπεζών, οι οποίοι αρνούνται να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τα επιτόκια, τα κόκκινα δάνεια και τις χρεώσεις και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα κέρδη.

Το Μαξίμου δεν είναι ικανοποιημένο από τις προτάσεις που διέρρευσαν οι τραπεζίτες και απαιτεί να πάρουν τολμηρές αποφάσεις.

Σε περίπτωση κατά την οποία μέχρι την Πέμπτη κυβέρνηση και τράπεζες δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία, τότε η σύγκρουση θα είναι μετωπική.

Μάλιστα δεν αποκλείεται ακόμη και το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει σε φορολόγηση των κερδών.

Βεβαίως οφείλουμε για μια ακόμη φορά να επισημάνουμε ότι εποπτεύουσα αρχή για τις τράπεζες όπως και για την τελική επιλογή των προσώπων που την διοικούν, είναι ο SSM, η Φρανκφούρτη και η Τράπεζα της Ελλάδος!

Και ότι η ελεύθερη αγορά έχει συγκεκριμένους κανόνες, νόμους που την διέπουν και διαδικασίες!

Επιπροσθέτως η κάθε κυβέρνηση οφείλει να είναι εξαιρετικά προσεκτική όταν απευθύνεται σε εισηγμένες στο χρηματιστήριο, είτε πρόκειται για επιχειρήσεις, είτε για τράπεζες, δεδομένου ότι οι διοικήσεις τους αναφέρονται και είναι υπόχρεες στους βασικούς μετόχους τους και το επενδυτικό κοινό!

Και σε κάθε περίπτωση, υποχρέωση των εισηγμένων είναι κυρίως η παραγωγή κερδών, η διανομή μερισμάτων και η εξυγίανση, ανάπτυξη και επέκταση τους!

Γεγονός που διαμορφώνει ένα ευνοϊκό περιβάλλον στη χώρα για προσέλκυση επενδυτών, τόσο στο Χρηματιστήριο όσο και σε παραγωγικές επενδύσεις!

Διαβάστε ακόμη: