Οι συναλλαγές σε δεκάδες μετοχές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης διακόπηκαν για λίγο, λίγο μετά το άνοιγμα της αγοράς την Τρίτη λόγω τεχνικού προβλήματος.

Οι μετοχές που επηρεάστηκαν κατά κύριο λόγο ήταν οι Morgan Stanley, Verizon, AT&T, Nike και McDonald’s, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του NYSE.

Πολλές μετοχές αποδείχθηκαν ότι είχαν ασυνήθιστα μεγάλες κινήσεις όταν άνοιξε η αγορά, κάτι που μπορεί να προκάλεσε διακοπή λόγω της μεταβλητότητας.

Ο Bob Pisani του CNBC δήλωσε στο “Squawk on the Street” ότι το ζήτημα φαίνεται να είναι τεχνικό και όχι κάτι που συνέβη στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.

Πολλές από τις εταιρείες που επηρεάστηκαν ξανάρχισαν τις συναλλαγές τους.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης λίγο αργότερα ότι όλα τα συστήματά του ήταν λειτουργικά.

Το χρηματιστήριο ανέφερε σε δήλωση ότι εξακολουθεί να διερευνά το ζήτημα της δημοπρασίας κατά την έναρξη της διαπραγμάτευσης.

Ο NYSE, όπως και ορισμένα άλλα χρηματιστήρια, έχει αυτόματες παύσεις για τη διαπραγμάτευση των μετοχών που κινούνται έντονα προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση. Σε μια κανονική ημέρα διαπραγμάτευσης, ελάχιστες ή καθόλου μετοχές έχουν σταματήσει λόγω μεταβλητότητας στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Το άλλο σημαντικό χρηματιστήριο των ΗΠΑ, ο Nasdaq, δεν φαίνεται να επηρεάζεται από το τεχνικό ζήτημα.

Διαβάστε ακόμη: