Άλλη μία λίστα με τα καλύτερα πιάτα του κόσμου έδωσε στη δημοσιότητα ο γαστρονομικός οδηγός Taste Atlas και το ελληνικό φαγητό κυριαρχεί για ακόμη μία φορά.

Η νέα λίστα αφορά τα καλύτερα πιάτα με αρνί, με τα ελληνικά παϊδάκια να φιγουράρουν στην πρώτη θέση.

Τα παϊδάκια στην κορυφή της λίστας του Taste Atlas

Τα αρνίσια παϊδάκια είναι No 1 στον κόσμο με βαθμολογία 4,6, ενώ η περιγραφή του Taste Atlas αναφέρει: «Τα αρνίσια παϊδάκια στη σχάρα είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που είναι δημοφιλές σε όλη τη χώρα και συνήθως το απολαμβάνουν ως κύριο πιάτο».

«Τα αρνίσια παϊδάκια συνήθως μαρινάρονται σε διάφορους συνδυασμούς ελαιόλαδου, χυμού λεμονιού και ποικιλίας φρέσκων βοτάνων πριν ψηθούν στα κάρβουνα σε παραδοσιακά μπάρμπεκιου με κάρβουνα. Συνδυάζονται συνήθως με πατάτες, σαλάτες ή την κρεμώδη και δροσιστική σάλτσα τζατζίκι», προσθέτει.

Ωστόσο, η διάκριση της Ελλάδας δεν σταματά εδώ. Άλλα τέσσερα ελληνικά πιάτα φιγουράρουν στη λίστα με τα 50 καλύτερα πιάτα με αρνί στον κόσμο.

Έτσι, στην 8η θέση βρίσκεται το κλέφτικο, στην 11η το τσιγαριαστό (Κρήτη), στην 21η το κλασικό αρνί με πατάτες στον φούρνο και στη 22η το αντικριστό, επίσης από την Κρήτη.

Άλλα δύο ελληνικά πιάτα βρίσκονται πιο κάτω στη λίστα, το μαούρι Καλύμνου στην 100ή θέση και το βυζάντι Καρπάθου στην 102η θέση.

Η λίστα του Taste Atlas με τα 50 καλύτερα πιάτα με αρνί στον κόσμο:

Η Τουρκία έχει καταλάβει 10 από τις 50 θέσεις, με τα περισσότερα πιάτα να είναι παραλλαγές του κλασικού κεμπάπ, για το οποίο φημίζεται.

Διαβάστε ακόμη: