Μετά τις τράπεζες και ειδικά την Τράπεζα Πειραιώς και την Alpha Bank, οι οποίες μέσα από αυξήσεις κεφαλαίου μαμούθ ιδιωτικοποιήθηκαν, εξυγιάνθηκαν και αναπτύσσονται ραγδαία, ήρθε η σειρά της ΔΕΗ να καταδείξει την κυριαρχία και τις προοπτικές της στον χώρο της ενέργειας!

Η αρχή έγινε με την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ χωρίς το μάνατζμεντ, αντί του ιλιγγιώδους ποσού των 2,1 δισ. στην αυστραλιανή Macquarie, η οποία συμμετείχε και κέρδισε τον διαγωνισμό χωρίς μεσάζοντες και… local partners!

Το ιστορικό come back της ΔΕΗ! Από την απαξίωση και τον κατακερματισμό στην κυριαρχία!

Η εξέλιξη αυτή, κορυφαία των ημερών για την ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της, πέραν των υπεραξιών που προδίδει στην ΔΕΗ, έρχεται να καταδείξει στην πράξη το εντυπωσιακό come back της επιχείρησης ηλεκτρισμού η οποία από την απαξίωση και τον κίνδυνο κατακερματισμού από τα συμφέροντα του χώρου μετατράπηκε σε κυρίαρχη στην ενέργεια υπό την καθοδήγηση του Στάσση!

Και στο χρηματιστήριο η τιμή της μετοχής από 1,5 ευρώ ανά μετοχή επί ΣΥΡΙΖΑ εκτινάχθηκε 4 φορές επάνω!

Η αύξηση κεφαλαίου κατά 750 εκατ. – Η επιβεβαίωση Αξίας και Radar.gr!

Υπό αυτό το πρίσμα η ΔΕΗ, όπως μόνο η ΑΞΙΑ και το Radar.gr είχαν αποκαλύψει, προχωρεί τελικώς στην προγραμματισμένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου εκμεταλλευόμενη την συγκυρία, τα επιτόκια, το φθηνό χρήμα, το απτό ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για την Ελλάδα!

Και η κίνηση της ΔΕΗ δείχνει τον δρόμο: της ανεξαρτησίας, της επέκτασης, της μεγέθυνσης χωρίς νταβατζήδες και ενδιάμεσους!

Υπό αυτή την έννοια, η εξέλιξη με την αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ κατά 750 εκατ. ευρώ εντάσσεται στο success story που την ώρα τούτη συντελείται και έρχεται να καταδείξει στην πράξη πόσο δελεαστική εμφανίζεται η χώρα στα μάτια των διεθνών επενδυτών, οι οποίοι προσφέρουν πρωτοφανή πόσα δρομολογώντας υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και νέα δεδομένα για την εθνική οικονομία.