Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε τον κίνδυνο αποχής στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Ο κ. Θεοδωριάκος ανάφερε ότι «ο ελληνικός λαός μόλις πριν από δέκα μήνες έδωσε σε διπλές εκλογές στη ΝΔ και στον πρωθυπουργό ισχυρή εντολή τετραετίας. Δεν διαπιστώνω εκλογικό κλίμα, βλέπω κόπωση από τις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις και πιστεύω ότι είναι πολύ σοβαρός ο κίνδυνος της αποχής», αναφερόμενος στο πολιτικό κλίμα ενόψει ευρωεκλογών.

Ακόμη, ο βουλευτής της ΝΔ επισήμανε ότι όλα τα κόμματα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να συμμετέχουν οι πολίτες στις εκλογές και στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των ομογενών: «Είναι κατάκτηση για την Πατρίδα μας και τον παγκόσμιο Ελληνισμό ότι έχουν αρθεί όλα τα εμπόδια και οι Έλληνες του εξωτερικού μπορούν να ψηφίσουν».

Παράλληλα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην πρόσφατη περιοδεία του στον Καναδά. «Πολλοί ομογενείς δεν γνώριζαν τη δυνατότητα. Δεν φτάνει η καμπάνια, χρειάζεται άμεση επαφή μαζί τους», σημείωσε και ανακοίνωσε πως τις επόμενες ημέρες θα επισκεφτεί τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Για Ισραήλ – Ιράν

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στον Ισραήλ, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση του Ιράν και μαζί με όλες τις σώφρονες δυνάμεις της ανθρωπότητας καλούμε τους πάντες να δείξουν αυτοσυγκράτηση, ώστε να μην ανοίξουν οι πύλες του φρενοκομείου στη Μέση Ανατολή».

Διαβάστε ακόμη: