Μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές ότι μεταξύ των μεγάλων εργοληπτικών εταιριών της χώρας έχει ξεκινήσει μια συζήτηση που αφορά στα έργα του Ελληνικού!

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, η συζήτηση αφορά τα έργα ύψους περίπου 2 δις. που θα δημοπρατήσει συνολικά η Lamda development προκειμένου να ολοκληρωθεί η εμβληματική επένδυση του Ελληνικού!

Και δεν αφορά μεμονωμένα ιδιωτικά έργα που θα ανεγερθούν, όπως για παράδειγμα το καζίνο ή εμπορικά κέντρα τρίτων!

Στα υψηλά επίπεδα του εργοληπτικού κόσμου επικρατεί εσχάτως η άποψη ότι οι τεχνικές εταιρίες στο μετρό του δυνατού θα πρέπει να πάψουν να «χτυπιούνται» αλύπητα μεταξύ τους, υποβάλλοντας προτάσεις με υπερβολικά μεγάλες εκπτώσεις που έχουν ως αποτέλεσμα τα έργα να είναι παθητικά, να μην αποκομίζουν κέρδη παρά μόνον μια πρόσκαιρη ρευστότητα την οποία διαχειρίζονται!

Υπό αυτό το πρίσμα, το τελευταίο διάστημα γίνονται συναντήσεις και αλλεπάλληλες συζητήσεις προκειμένου οι εργολάβοι να «τα βρουν» μεταξύ τους και να προχωρήσουν σε προσυμφωνίες- μοιρασιές των έργων του Ελληνικού αποφεύγοντας τις σκοτωμένες προσφορές που ούτε κέρδη αφήνουν, ενώ θέτουν σε κίνδυνο την έγκαιρη και ομαλή υλοποίηση τους.

Μέχρι σήμερα η Lamda στα έργα που έχει δημοπρατήσει, δεν προέβαινε σε ανοιχτούς διαγωνισμούς, αλλά κλειστούς, υπό την έννοια ότι απηύθυνε πρόσκληση στους 5 μεγάλους του εργοληπτικού χώρου οι οποίοι με τη σειρά τους υπέβαλαν οικονομικές προσφορές.

Υπό αυτή την έννοια, ξεκίνησε η συζήτηση μεταξύ εργολάβων ως προς το ενδεχόμενο να τα βρουν μεταξύ τους και να μοιράσουν τις δουλειές του μεγαλύτερου ιδιωτικού έργου στη χώρα.

Μια εξέλιξη που προχωρά και η υλοποίηση της οποίας μένει να φανεί στην πράξη.