Η πολυπληθέστερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το Ντουμπάι, έχει μετατραπεί σε παγκόσμιο κέντρο τουρισμού, επιχειρήσεων και ακινήτων. Η στρατηγική του θέση, η αφορολόγητη διαβίωση και οι ανέσεις παγκόσμιας κλάσης έχουν προσελκύσει διασημότητες που αναζητούν έναν πολυτελή τρόπο ζωής και ένα καταφύγιο για τις επενδύσεις τους.

Με τον εμβληματικό ορίζοντα, τις μοναδικές παραλίες και τις απαράμιλλες εμπορικές εμπειρίες, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αρκετές διασημότητες υψηλού προφίλ έχουν επιλέξει το Ντουμπάι ως τοποθεσία για τα υπερπολυτελή σπίτια τους, σύμφωνα με το therichest.com.

8. Λίντσεϊ Λόχαν – 4 εκατ. δολάρια

Η ηθοποιός και τραγουδίστρια Λίντσεϊ Λόχαν ζει σήμερα στο Ντουμπάι με τον σύζυγό της, τον χρηματοδότη Μπαντέρ Σάμμας. Το ζευγάρι φημολογείται ότι αγόρασε μια βίλα αξίας 4 εκατομμυρίων δολαρίων στο Παλμ Τζουμέιρα, ένα τεχνητό αρχιπέλαγος γνωστό για τις πολυτελείς κατοικίες και τα ξενοδοχεία του. Αν και δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες για τη βίλα της Λόχαν, τα άλλα ακίνητα στην περιοχή αυτή διαθέτουν εκπληκτική θέα στον Αραβικό Κόλπο και διαθέτουν ιδιωτική παραλία, πισίνα και καταπράσινο κήπο. Η αγάπη της σταρ για το Ντουμπάι είναι εμφανής, καθώς εκτιμά την ιδιωτικότητα και το πολυπολιτισμικό περιβάλλον της πόλης.

7. Μίκαελ Σουμάχερ – 7 εκατ. δολάρια

Ο θρυλικός οδηγός της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ, διαθέτει μια έπαυλη 7 εκατομμυρίων δολαρίων που έχει κατασκευαστεί κατά παραγγελία στο Παλμ Τζουμέιρα. Σύμφωνα με το LLM, το πολυτελές ακίνητο που του χάρισε ο πρίγκιπας διάδοχος του Ντουμπάι, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, εκτείνεται σε 6.705 τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνει ιδιωτική παραλία, πισίνα υπερχείλισης και διαμορφωμένους κήπους. Ο σχεδιασμός της έπαυλης αντικατοπτρίζει το πάθος του Σουμάχερ για τους αγώνες, με την κομψή, μοντέρνα αρχιτεκτονική και τις υπερσύγχρονες ανέσεις.

6. Μαντόνα – 17,3 εκατ. δολάρια

Η βασίλισσα της ποπ, η Μαντόνα, είναι γνωστή για το πολυτελές γούστο της στα ακίνητα. Έχει στην κατοχή της ένα κομμάτι του The World, ενός τεχνητού αρχιπελάγους στο Ντουμπάι, συγκεκριμένα στην περιοχή που αντιπροσωπεύει την Ευρώπη. Σύμφωνα με το «Celebrity Homes», η έπαυλή της στο νησί, αξίας άνω των 17,3 εκατομμυρίων δολαρίων, διαθέτει μια ιδιωτική παραλία 1,2 χιλιομέτρων και μια μαρίνα. Ένα από τα πιο μοναδικά χαρακτηριστικά του σπιτιού της είναι το υποβρύχιο σαλόνι, που της επιτρέπει να παρακολουθεί τη θαλάσσια ζωή να κολυμπάει ενώ χαλαρώνει. Τα World’s Islands προσφέρουν απαράμιλλη ιδιωτικότητα για τους κατοίκους τους, καθιστώντας τα ιδανική τοποθεσία για το υπερπολυτελές σπίτι της Μαντόνα.

5. Ντέιβιντ και Βικτόρια Μπέκαμ – 16 εκατ. δολάρια

Ο βετεράνος Άγγλος ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπέκαμ και η σύζυγός του, σχεδιάστρια μόδας, Βικτόρια Μπέκαμ, έχουν ακίνητα στο Ντουμπάι για πάνω από δύο δεκαετίες. Το 2002 αγόρασαν μια πολυτελή βίλα στο Παλμ Τζουμέιρα για 1,6 εκατομμύρια δολάρια, την οποία αργότερα δώρισαν στους γονείς της Βικτόρια το 2009, όταν η αξία της είχε αυξηθεί στα 9,9 εκατομμύρια δολάρια. Το ζευγάρι είναι πολύ μυστικοπαθές σχετικά με τις περιουσίες του στο Ντουμπάι. Παρόλα αυτά, ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Instagram από το σπίτι στο Παλμ Τζουμέιρα δείχνει μια εξωτερική πισίνα με βάθρα γύρω της. Το 2009 αγόρασαν ένα άλλο σπίτι στο εμβληματικό Μπουρτζ Χαλίφα για περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια.

4. Χίλαρι Σουάνκ – 17 εκατ. δολάρια

Η ηθοποιός του Χόλιγουντ Χίλαρι Σουάνκ συμμετείχε ενεργά στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του The World. Το 2008, συμμετείχε στο «Aquitania», ένα έργο που αναπτύχθηκε εντός του αρχιπελάγους που πήρε το όνομά του από μια αρχαία γαλλική περιοχή, όπως αναφέρει το «Square Yards». Η «Select Group» και η «Select Property» ηγήθηκαν του έργου που έλαβε χώρα στο νησί που αντιπροσωπεύει την Ισπανία και τη Γαλλία. Ενώ τα χαρακτηριστικά και η τιμή του ακινήτου της Σουάνκ δεν έχουν αποκαλυφθεί, βρίσκεται σε αυτή την περιοχή, όπου τα ακίνητα συνήθως κοστίζουν περίπου 17 εκατομμύρια δολάρια.

3. Ρότζερ Φέντερερ – 23,5 εκατ. δολάρια

Ο θρύλος του ελβετικού τένις Ρότζερ Φέντερερ διαθέτει ένα πολυτελές ρετιρέ αξίας 23,5 εκατομμυρίων δολαρίων στον διάσημο ουρανοξύστη «Le Reve» στο Ντουμπάι, όπως αναφέρει το «The Sun». Η πολυτελής αυτή κατοικία αγοράστηκε το 2014 και προσφέρει εκπληκτική θέα στη μαρίνα. Διαθέτει μια σειρά από υψηλού επιπέδου ανέσεις, όπως ένα ελικόπτερο προς ενοικίαση και ένα έξυπνο οικιακό σύστημα που περιλαμβάνει τον έλεγχο του φωτισμού, της θερμοκρασίας και των πολυμέσων από οποιοδήποτε δωμάτιο. Το πολυτελές ρετιρέ του Φέντερερ στο «Le Reve» είναι μια απόδειξη της επιτυχίας του.

2. Μουκές Αμπάνι – 80 εκατ. δολάρια

 

Ο Ινδός μεγαλοεπιχειρηματίας Μουκές Αμπάνι, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, διαθέτει μια έπαυλη 80 εκατομμυρίων δολαρίων στη βόρεια περιοχή Παλμ Τζουμέιρα. Αυτό το εκπληκτικό παραλιακό ακίνητο διαθέτει εκπληκτική θέα και μια σειρά από εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Με το μοναδικό σχεδιασμό του, εμπνευσμένο από τα αρχιπελάγη, η προσθήκη του 2022 στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων του Αμπάνι είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο όμορφα ακίνητα της πόλης. Το ακίνητο κοσμεί εξαιρετικό ιταλικό μάρμαρο και διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο μπαρ, ένα σαλόνι και εκπληκτικά γλυπτά τέχνης. Διαθέτει δεκα πολυτελή υπνοδωμάτια, ιδιωτικό σπα και πολλαπλές πισίνες. Το 80 εκατομμυρίων δολαρίων του Αμπάνι διαθέτει επιπλέον μια ιδιωτική παραλία μήκους 70 μέτρων, προσφέροντας στους επισκέπτες μια απαράμιλλη εμπειρία πολυτέλειας και χαλάρωσης.

1. Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί – 100  εκατ. δολάρια

Πριν από τον χωρισμό τους, οι μεγάλοι σταρ του Χόλιγουντ Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί αγόρασαν ένα τεράστιο ιδιωτικό νησί αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων στο αρχιπέλαγος The World του Ντουμπάι. Το νησί διαθέτει μια ειδικά κατασκευασμένη οικολογική έπαυλη με ιδιωτική παραλία, ελικοδρόμιο και ένα δίκτυο υδάτινων οδών. Η τεράστια επένδυση του ζευγαριού αναδεικνύει τη δέσμευσή τους για την προστασία του περιβάλλοντος και την αγάπη τους για μοναδικές, πολυτελείς ιδιοκτησίες.

Από εντυπωσιακές παραθαλάσσιες βίλες μέχρι χλιδάτα ρετιρέ και ιδιωτικά νησιά, αυτές οι διασημότητες δεν φείδονται εξόδων για τη δημιουργία των σπιτιών των ονείρων τους στο Ντουμπάι. Οι πολυτελείς κατοικίες τους αντικατοπτρίζουν τον πλούτο και το κύρος τους και την εκτίμησή τους για το μοναδικό μείγμα πολιτισμού, αρχιτεκτονικής και ανέσεων παγκόσμιας κλάσης της πόλης. Το πολυτελές νησιωτικό σπίτι του Μπραντ Πιτ και της Αντζελίνα Τζολί αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων είναι το ακριβότερο σπίτι διασημοτήτων στο Ντουμπάι.

Διαβάστε περισσότερα