Ο κυβερνήτης του Ντουμπάι ενέκρινε ένα νέο σχέδιο ανάπτυξης για το μεγαλύτερο από τα διασημότερα τεχνητά νησιά της πόλης σε σχήμα φοίνικα, κηρύσσοντας έτσι, και επισήμως, την επανέναρξη ενός έργου που είχε σταματήσει εν μέσω της παγκόσμιας πιστωτικής κρίσης του 2008 αφήνοντας εκατοντάδες αγοραστές σε αδιέξοδο.

Το νέο γενικό σχέδιο για το Palm Jebel Ali θα περιλαμβάνει την ανέγερση 80 ξενοδοχείων. Το έργο, το οποίο στοχεύει να στεγάσει έως και 35.000 οικογένειες, είναι πιθανό να περιλαμβάνει πολυτελείς επαύλεις και διαμερίσματα. Περίπου το ένα τρίτο των δημόσιων εγκαταστάσεων της θα τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η αναβίωση του έργου έρχεται εν μέσω ανάκαμψης στην αγορά ακινήτων του εμιράτου, η οποία έχει ωφεληθεί από μια εισροή νέων κατοίκων στην περιοχή, που βοήθησε να τερματιστεί η επταετής ύφεση. Στο μεταξύ, οι τιμές των ακινήτων καθώς και τα ενοίκια έχουν εκτοξευτεί στα ύψη. Ωστόσο, η ανακοίνωση είναι πιθανό να τονίσει τα δεινά εκατοντάδων επενδυτών που αγόρασαν σπίτια στο Palm Jebel Ali που δεν χτίστηκαν ποτέ.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg, η κρατική εταιρεία ανάπτυξης Nakheel PJSC αποκάλυψε για πρώτη φορά, τα σχέδια για τη δημιουργία του Palm Jebel Ali Fronds και του The Palm Jebel Ali Water Homes το 2003. Το έργο, περίπου 50 χιλιόμετρα από το κέντρο του Ντουμπάι, προοριζόταν να φιλοξενήσει μαρίνες, ένα θεματικό πάρκο δίπλα στην παραλία βίλες και χίλια σπίτια. Ωστόσο, το project εγκαταλείφθηκε λίγα χρόνια αργότερα.

Η ζήτηση για πολυτελή ακίνητα με τιμή 10 εκατομμυρίων δολαρίων ή περισσότερο έχει αυξηθεί, βοηθώντας το Ντουμπάι να πλησιάσει το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, 88 τέτοιες κατοικίες πουλήθηκαν στο Ντουμπάι – ξεπερνώντας άλλα παγκόσμια κέντρα, παρόλο που η αξία των ακινήτων που αγοράστηκαν μειώθηκε κατά 4% στα 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας ακινήτων Knight Frank.

Διαβάστε περισσότερα