search

AREA 51

Το δίδυμο Βορίδη – Κουτνατζή, οι 2-3 διορθωτικές κινήσεις σε επίπεδο υπουργών που επίκεινται, η αναβάθμιση Νέζη, το παρασκήνιο με Θεοδωρικάκο και ο νέος εξωθεσμικός ρόλος του Σταύρου Παπασταύρου!

Τυπικά τις αρμοδιότητες Παπασταύρου - Μπρατάκου αναλαμβάνει το δίδυμο Βορίδη - Κουτνατζή (σε επίπεδο ΓΓ και οχι υφυπουργού)! Ωστόσο ο πρώην Υπ. Επικράτειας παραμένει πρόσωπο εμπιστοσύνης και αναλαμβάνει «ειδικές αποστολές»!

Το δίδυμο Βορίδη - Κουτνατζή, οι 2-3 διορθωτικές κινήσεις σε επίπεδο υπουργών που επίκεινται, η αναβάθμιση Νέζη, το παρασκήνιο με Θεοδωρικάκο και ο νέος εξωθεσμικός ρόλος του Σταύρου Παπασταύρου!

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι ο πρωθυπουργός κατέληξε – έστω τυπικά- στο πολιτικό δίδυμο το οποίο θα κληθεί να καλύψει το κενό που αφήνει η αποχώρηση του Γιάννη Μπρατάκου, καθώς τις αρμοδιότητες του Σταύρου Παπασταύρου αναλαμβάνει ο Μάκης Βορίδης συνεπικουρούμενος από τον ικανότατο νομικό Στέλιο Κουτνατζή, που ενδύεται ρόλο Μπρατάκου, ως ΓΓ όμως και όχι ως Υφυπουργός!

 

Τυπικά ο Σταύρος Παπασταύρου μπορεί να είχε αναλάβει ως Υπ. Επικρατείας τις αρμοδιότητες του Γ. Γεραπετρίτη, ωστόσο ο πραγματικός του ρόλος ήταν κατά πολύ ισχυρότερος και επιδραστικός από εκείνον του πρώην υπουργού, καθώς ως πρόσωπο απόλυτης εμπιστοσύνης του πρωθυπουργικού ζεύγους είχε επί της ουσίας πάρει πάνω του και ένα μέρος των αρμοδιοτήτων που ασκούσε ο Γρηγόρης Δημητριάδης και οι οποίες δεν είχαν περάσει στον Γιάννη Μπρατάκο!

 

Υπό αυτό το πρίσμα αλλά και επειδή η πρωθυπουργική οικογένεια εκτιμά τον χαρακτήρα και τις ικανότητες του Σταύρου Παπασταύρου, πρέπει να θεωρείται βέβαιον ότι εξωθεσμικά θα συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες στον πρωθυπουργό και να αναλαμβάνει συγκεκριμένες κρίσιμες και δύσκολες – ειδικές αποστολές!

 

Από εκεί και πέρα για τη θέση του Γιάννη Μπρατάκου την οποία αναλαμβάνει ο έμπειρος νομικός Στέλλιος Κουτνατζής σε επίπεδο πιο διοικητικό και τεχνοκρατικό σε σχέση με το παρελθόν, χωρίς εμπλοκή σε νταραβέρια και πάσης φύσης διαμεσολαβήσεις, είχε παίξει δυνατά το όνομα του Μεσσήνιου Θανάση Νέζη, που ήδη προσφέρει τις υπηρεσίες του στον πρωθυπουργό από άλλο ρόλο στο Μαξίμου και ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση αναβαθμίζεται, όπως και του Μιχάλη Μπεκίρη που ήταν εξ απόρρητων την εποχή της οδού Πειραιώς!

 

Μετά βεβαιότητας συζητήθηκε κατόπιν πρότασης προσώπου του στενού περιβάλλοντος του πρωθυπουργού, το όνομα του πρώην Υπ. Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου! Τελικά η πρόταση Θεοδωρικάκου δεν επελέγη για το Μαξίμου, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το γεγονός ο πρώην υπουργός να περιλαμβάνεται μεταξύ των προσώπων που θα κληθούν να δώσουν ένα φρέσκο  νέο αέρα ανανέωσης στο υπουργικό συμβούλιο!

 

Καθώς, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, δεν πρέπει να αποκλείονται, αντιθέτως μάλιστα, 2-3 διορθωτικές κινήσεις σε επίπεδο υπουργών, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι με κάποιες άμεσες μεμονωμένες κινήσεις θα αποκατασταθεί η ισορροπία στο κυβερνητικό καράβι στην πορεία προς τις Ευρωεκλογές!

Διαβάστε ακόμη: