Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 1% στις απογευματινές συναλλαγές, με τις μετοχές τροφίμων και ποτών να διολισθαίνουν κατά 3,4% σε απώλειες μολύβδου, ενώ οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά 0,7%, καθώς οι περισσότεροι τομείς και τα μεγάλα χρηματιστήρια διαπραγματεύονται στο κόκκινο.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7364.47 μονάδες αρνητικός κατά 1,22%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται πτωτικά κατά 0,62% στις 15257.45 μονάδες. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 σε αρνητικό έδαφος κατά 0,87% στις 7052.03 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 28541.84 μονάδες μειωμένος κατά 0,36%, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 9400.2 μονάδες αρνητικός κατά 0,05%.

Ο Jerome Powell είπε την Πέμπτη ότι ο ίδιος και οι άλλοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ενθαρρύνθηκαν από την πρόσφατη επιβράδυνση των ρυθμών πληθωρισμού, αλλά δεν ήταν ακόμη σίγουροι ότι είχαν επιτύχει μια στάση νομισματικής πολιτικής που είναι «αρκετά περιοριστική για να μειώσει τον πληθωρισμό στο 2% με την πάροδο του χρόνου».

Η Fed την περασμένη εβδομάδα διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα, μαζί με την Τράπεζα της Αγγλίας και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με τις αγορές να στρέφουν τώρα την προσοχή τους στο πότε θα ξεκινήσουν οι μειώσεις των επιτοκίων το επόμενο έτος – μια θέση που οι κεντρικοί τραπεζίτες έχουν αναβάλει.

Οι μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησαν την Παρασκευή μετά τον S&P 500 στις ΗΠΑ σημείωσε ένα σερί οκτώ ημερών λόγω των σχολίων του Jerome Powell και των υψηλών αποδόσεων των τίτλων αμερικανικών ομολόγων. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών της πολιτείας έδειξαν κλασματικά υψηλότερο άνοιγμα την Παρασκευή στη Wall Street.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν τη συνεδρίαση της Πέμπτης με άνοδο 0,8% μετά από μια ώθηση από ένα ισχυρό σύνολο εταιρικών αναφορών κερδών, οι οποίες πιθανότατα θα συνεχίσουν να οδηγούν σε μεμονωμένες τιμές των μετοχών την Παρασκευή.

Διαβάστε ακόμη: