Πτώση καταγράφουν οι περισσότερες ασιατικές μετοχές την Παρασκευή, παρακολουθώντας τα μηνύματα για τα αμερικανικά επιτόκια, ενώ τα αδύναμα κέρδη των μεγάλων εταιρειών του κλάδου, όπως η Softbank και η SMIC, επιβάρυναν τις τεχνολογικές μετοχές.

Οι δείκτες της Wall Street υποχώρησαν την Πέμπτη μετά την προειδοποίηση του προέδρου της Fed Jerome Powell ότι τα επιτόκια θα μπορούσαν ακόμη να αυξηθούν, ενώ η απογοητευτική δημοπρασία κρατικών ομολόγων ώθησε επίσης προς τα πάνω τις αποδόσεις.

Σύμφωνα με το Investing.com, το κλίμα προς την Ασία παρέμεινε αδύναμο, ιδίως μετά από μια σειρά απογοητευτικών οικονομικών μετρήσεων από την Κίνα, οι οποίες έδειξαν ότι η μεγαλύτερη οικονομία της περιοχής αγωνίζεται να βελτιώσει τις δαπάνες και την ανάπτυξη.

Η ασιατική τεχνολογία βυθίζεται λόγω αδύναμων κερδών, υψηλότερων αποδόσεων

Οι δείκτες με μεγάλη βαρύτητα στην τεχνολογία σημείωσαν τις χειρότερες επιδόσεις στην Ασία την Παρασκευή, με τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ να ηγείται των απωλειών με πτώση 1,6%.

Η SMIC -η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ της Κίνας- σημείωσε τη χειρότερη επίδοση του δείκτη, χάνοντας πάνω από 4%, αφού κατέγραψε πτώση 80% στα κέρδη του τρίτου τριμήνου.

Οι απώλειες της SMIC- οι οποίες σηματοδότησαν τη συνεχιζόμενη αδυναμία της παγκόσμιας ζήτησης τσιπ, μεταδόθηκαν και σε άλλες μετοχές παραγωγής τσιπ. Η Samsung Electronics έχασε πάνω από 1%, παρασύροντας τον KOSPI της Νότιας Κορέας προς τα κάτω ενώ η TSMC – η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής τσιπ με συμβόλαιο στον κόσμο- έχασε 0,4%. Ο ιαπωνικός Nikkei 225  υποχώρησε 0,9%.

Διαβάστε ακόμη: