«Εμβληματικός χώρος θεάτρου, κινηματογράφου και πολιτισμού και κέντρο της κοινωνικής και κοσμικής ζωής της πρωτεύουσας θα γίνει ο κινηματογράφος Ιντεάλ με τις επενδύσεις και τα σχέδια που σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε και για τα οποία έχουμε δεσμευθεί», υπογραμμίζει η πρόεδρος του ομίλου ξενοδοχείων Mitsis Hotels, Χριστίνα Μήτση.

Επιπλέον ξεκαθαρίζει πως ο κινηματογράφος σταμάτησε τη λειτουργία του με ευθύνη του ιδιοκτήτη της επιχείρησης εκμετάλλευσης του χώρου, που ανήκει στον ΕΦΚΑ, και όχι εξαιτίας απόφασης του ομίλου ο οποίος επικράτησε στον σχετικό διαγωνισμό του φορέα για την εκμετάλλευση του Μεγάρου Σλήμαν-Μελά, όπου στεγάζεται σήμερα ο κινηματογράφος Ιντεάλ.

Μιλώντας σε εφημερίδα επαναλαμβάνει τη δέσμευση του ομίλου της «να επεκτείνει τη χρήση του κινηματογράφου, με αυτές του θεάτρου και του συνεδριακού κέντρου, κάτι που θα αναδείξει τον χώρο, θα αναβαθμίσει τη χρήση του και θα αυξήσει την επισκεψιμότητά του».

Επιπλέον, «η ανάθεση της εκμετάλλευσης του κινηματογράφου σε εταιρεία διεθνούς εμβέλειας στον χώρο του θεάματος θα αυξήσει τόσο την αισθητική και τις υποδομές του όσο και την προβολή του», ανέφερε σχετική ανακοίνωση μετά την εξασφάλιση του συμβολαίου μίσθωσης του Μεγάρου.

Ο όμιλος Mitsis ανακοίνωσε την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος 36 εκατ. ευρώ για την αναμόρφωση, ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό του Μεγάρου Σλήμαν-Μελά, συμπεριλαμβανομένου του κινηματογράφου και του ιστορικού εστιατορίου που φιλοξενούνται σε αυτό και τη μετατροπή του υπολοίπου κτιρίου σε πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων.

«Θα αξιοποιήσουμε το κτίριο με σεβασμό προς την ιστορία του αλλά και τα γειτονικά διατηρητέα κτίρια, όπως το Ωδείο. Σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές και φορείς θα προτείνουμε λύσεις, ιδιαίτερα προς το υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να αρθεί η όποια χωρική και αισθητική καταπίεση των νεοκλασικών γειτονικών κτιρίων, με στόχο την ανάδειξη αλλά και την προστασία του μνημειακού περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκεται το κτίριο», προσθέτει η εταιρεία.

Ο όμιλος Mitsis συμμετείχε στον δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) για την επιλογή αναδόχου για την εκμίσθωση του ακινήτου επί των οδών Πανεπιστημίου 46 και Χαριλάου Τρικούπη 1 και αναδείχθηκε ανάδοχος του διαγωνισμού. Στις 17.01.2023 υπεγράφη σύμβαση εκμίσθωσης του ακινήτου με διάρκεια 35 έτη και δικαίωμα παράτασης κατά 10 επιπλέον έτη.

Οσον αφορά το λουκέτο στον κινηματογράφο που μπήκε πριν από λίγες μέρες με την εκπνοή του 2023, αυτό αφορά απόφαση του ιδιοκτήτη της εταιρείας εκμετάλλευσής του, κατόπιν όμως και σχετικών αποφάσεων του ΕΦΚΑ. Είναι χαρακτηριστικό πως από τα τέλη του 2022 ο e-ΕΦΚΑ ανακοίνωσε για τον κινηματογράφο Ιντεάλ πως «εντοπίστηκαν στατικά προβλήματα σε ολόκληρο το κτιριακό συγκρότημα επί της οδού Πανεπιστημίου 46. Την κατάσταση του κτιρίου επιδείνωσε η πτώση τοίχου στην πίσω πλευρά του κινηματογράφου όπου γειτνιάζει με το κτίριο του Ελληνικού Ωδείου επί της οδού Φειδίου, η οποία ανέδειξε και μια σειρά από κτιριακές επεμβάσεις που έχουν γίνει και οι οποίες χρήζουν αντιμετώπισης».

Διαβάστε ακόμη: