Μιλάμε για ταινίες που φλέρταραν έντονα με τον όρο cult κατά τη δημιουργία τους και κατά την ολοκλήρωσή τους, τον είχαν ήδη παντρευτεί, μένοντας στην ιστορία του κινηματογράφου ως τέτοιες. Χαμηλός προϋπολογισμός, ελάχιστα τεχνικά μέσα, πραγματικά κακό χιούμορ, απρόοπτα, κακές ερμηνείες και κύριες θεματικές τις γουέστερν περιπέτειες, τον τρόμο και φυσικά την επιστημονική φαντασία. Ό,τι σενάρια έριχνε στα σκουπίδια το Hollywood, τα έπαιρναν οι σκηνοθέτες των B-movies και τους έδιναν την απαραίτητη σημασία και στοργή. Μάλιστα, ηθοποιοί όπως ο Jack Nicholson και ο John Wayne, έγιναν γνωστοί μέσα από αυτές.

Εκτός από το «κόλλημα» με τα γουέστερν, τον τρόμο και την επιστημονική φαντασία, τα B-movies πέρασαν μια «άγρια» φάση και από αυτή τη φάση, πέρασε και ένα από τα πιο γνωστά sex symbols όλων των εποχών, η Brigitte Bardot. Σε πολλές ταινίες από το 1960 και μετά, βλέπουμε ηθοποιούς να υποδύονται γυναίκες των σπηλαίων αν και, όπως φαίνεται, η πρώτη που δέχτηκε τον ρόλο αυτό, ήταν η Cecile Arnold στη βωβή ταινία του Charlie Chaplin, His Prehistoric Past το 1914.

Δεκαετίες αργότερα, ωστόσο, οι λάτρεις του κινηματογράφου που χαρακτηρίζεται από το  χαμηλό του μπάτζετ, θα απολαύσουν μια τεράστια γκάμα ταινιών με το ίδιο περιεχόμενο, όπως ήταν το One Million B.C. (1940), Prehistoric Women (1950), One Million Years B.C. (με πρωταγωνίστρια τη Raquel Welch το 1966). Επίσης, είχαμε και ένα εντυπωσιακό remake του Prehistoric Women το 1967, μια ιταλική επιτυχία, το When Women Had Tails (1970) και το Creatures the World Forgot του 1971. Γενικότερα, ήταν η χρυσή εποχή των B-movies.

Rachel Welch, One Million Years. B.C.

Edina Ronay, Prehistoric Woman

Caroline Munro, At the Earth’s Core

Julie Ege, Creatures the World Forgot

Brigitte Bardot

Senta Berger, When Woman had Tails

Barbara Bach, Caveman

Edina Ronay, Prehistoric Women