Μέριλυν Μονρόε. Πανέμορφη ξανθιά με βελούδινη φωνή, ένα παράξενο κράμα μυστηρίου, ερωτισμού και αθωότητας. Σαν ένα λαχταριστό φρούτο που φαινόταν έτοιμο να εκραγεί από τους χυμούς του, ήξερε να ενσαρκώνει αλλά και να γεννά επιθυμίες. Ένα πλάνο στο αψεγάδιαστο πρόσωπό της ήταν αρκετό για να γεμίσει και να την “ερωτευθεί” η οθόνη.

Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή

Η Μέριλυν είναι ήδη το σύμβολο των πιο μύχιων ανδρικών πόθων. Ένας από τους βιογράφους της, ο Τζον Μάινερ, γράφει για εκείνη ότι είναι σαν να είχε μόλις βγει, ντυμένη και στολισμένη, μέσα από ένα κουτί σοκολάτες. Η σεξουαλικότητά της μοιάζει με εισιτήριο για τον παράδεισο. Εκείνον τον παράδεισο που απεγνωσμένα ψάχνει και η ίδια στην σύντομη ζωή της. Στόχος της να βρει ισορροπία στους άντρες, στη φήμη και στην τέχνη.

 Έχει προλάβει, ωστόσο, να αποδείξει σε όλους ότι μπορεί να είναι ξανθιά και αμόρφωτη – εξαιτίας των δύσκολων παιδικών της χρόνων, αλλά είναι ευφυής, με ένστικτο και γεννημένη σταρ. Το ταραγμένο υποσυνείδητο με το βεβαρημένο οικογενειακό ιστορικό – η γιαγιά, ο παππούς και η μητέρα της νοσηλεύτηκαν σε ψυχιατρείο, ενώ ο θείος της αυτοκτόνησε – είναι ίσως τα κίνητρα που θα την οδηγούν- μέσα από περιπλοκές και χρονοτριβές- στην ηθοποιία.

Η Μέριλυν κατάφερε να κλέψει την παράσταση σε ταινίες όπου εμφανίζεται ακόμα και αν έπρεπε να αναμετρηθεί με κολοσσούς. Τρία διαζύγια στο ενεργητικό της – Τζιν Ντόουερτι, Τζο ντι Μάτζιο και Άρθουρ Μίλερ. Πολλά φλέρτ και η ίδρυση δικής της ταινίας παραγωγής. Η μοιραία κι αμφιλεγόμενη Μονρόε, η οποία κυκλοφορεί χωρίς εσώρουχα, φορώντας το αγαπημένο της Chanel No 5.
O αντρικός πληθυσμός τρελαίνεται για τη συναρπαστική ξανθιά ηθοποιό, το απόλυτο sex symbol.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο klik.gr