Πολλοί είναι εκείνοι που λατρεύουν να κοιμούνται χωρίς ρούχα το βράδυ και ειδικά τώρα το καλοκαίρι που η θερμοκρασία είναι υψηλή.

Υπάρχουν όμως πλεονεκτήματα στο να μη φοράμε τίποτα τη νύχτα; Η απάντηση είναι «ναι, υπάρχουν».
Όπως και με όλες τις αποφάσεις της ζωής, η επιλογή του να κοιμόμαστε γυμνοί ή όχι συνεπάγεται κάποια πλεονεκτήματα και κάποια μειονεκτήματα, αλλά για τώρα ας επικεντρωθούμε στα θετικά!

Διατηρεί τους φυσιολογικούς ρυθμούς του ύπνου

Το σώμα μας είναι σχεδιασμένο να κοιμάται γυμνό. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι όταν κοιμόμαστε γυμνοί βοηθάμε το σώμα να διατηρήσει τους φυσιολογικούς ρυθμούς ύπνου, που περιλαμβάνουν και τους κιρκαδιανούς κύκλους, οι οποίοι είναι το κλειδί για έναν βαθύ, ξεκούραστο ύπνο.

Ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος

Δεδομένου ότι ο ύπνος χωρίς ρούχα μπορεί να βελτιώσει τόσο τη ρύθμιση της θερμοκρασίας όσο και τις αισθητηριακές ενδείξεις, ενδεχομένως να παρατηρήσετε –όταν κοιμάστε γυμνοί- ότι βελτιώνεται η ποιότητα του ύπνου σας. Πράγματι, μελέτη του 2018 υποδεικνύει ότι η μείωση της θερμοκρασίας του σώματος μέσω του ύπνου χωρίς ρούχα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των αφυπνίσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Βελτιώνει την υγεία του κόλπου

Για τις γυναίκες που προτιμούν να κοιμούνται με τα εσώρουχά τους, οι γυναικολόγοι υποστηρίζουν ότι η αφαίρεση των πολύ στενών ή υγρών εσωρούχων μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες μυκητιάσεων. Αν, λοιπόν, ξυπνάτε συχνά ιδρωμένες, ίσως να πρέπει να σκεφτείτε να κοιμάστε χωρίς ή με πολύ πιο άνετα εσώρουχα.

Αυξάνει τη γονιμότητα των ανδρών

Ο ύπνος χωρίς εσώρουχα είναι σίγουρα ωφέλιμος και για τους άνδρες. Έχει υποδειχθεί ότι τα στενά εσώρουχα στους άνδρες συνδέονται με χαμηλότερο αριθμό σπερματοζωαρίων. Μελέτη του 2018 βρήκε ότι οι άνδρες που φορούσαν κυρίως μποξεράκια (ή άνετα εσώρουχα) είχαν 25% υψηλότερη συγκέντρωση σπέρματος και 17% υψηλότερο συνολικά αριθμό από εκείνους που φορούσαν σλιπ ή άλλους τύπους εσωρούχων.

Μας κάνει να νιώθουμε αισθησιακά

Όπως τονίζει και η ειδικός στο σεξ και τις σχέσεις, Karina Karsten, «υπάρχουν και αρκετοί ερωτικοί λόγοι για να κοιμάται κάποιος γυμνός. Θα είστε πιο δεκτικοί στο άγγιγμα και πιο προετοιμασμένοι να βιώσετε την προσωπική ευχαρίστηση. Αφού φοράμε ρούχα στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας, όταν κοιμόμαστε γυμνοί μπορούμε να έχουμε μια στιγμή στη διάρκεια της ημέρας όπου μπορούμε να νιώσουμε ακριβώς το σώμα μας με έναν ευάλωτο και άμεσο τρόπο».

Διαβάστε περισσότερα